Η F1 κάνει σκέψεις για εγκατάλειψη των υβριδικών μονάδων ισχύος

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Martin

Η F1 κάνει σκέψεις για εγκατάλειψη των υβριδικών μονάδων ισχύος

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 29.05.2024

Ο Στέφανο Ντομενικάλι αποκάλυψε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η Formula 1 να εγκαταλείψει τους υβριδικούς κινητήρες.

Ο Στέφανο Ντομενικάλι έκανε δηλώσεις που σίγουρα θα υπάρξουν αντικείμενο συζήτησης, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του έβδομου φετινού αγωνιστικού τριήμερου της Formula 1 στην Ίμολα.

Συγκεκριμένα, ο Ντομενικάλι μίλησε στο ιταλικό motorsport και αποκάλυψε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η Formula 1 να εγκαταλείψει τους υβριδικούς κινητήρες.

«Όταν οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί του 2026, τότε θα ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα που είναι οι κινητήρες του 2030. Η προσωπική μου προτίμηση, την οποία δεν έχω μοιραστεί με τις ομάδες, ακόμα κι αν το έχω συζητήσει με την FIA, είναι πως αν πετύχουν τα συνθετικά καύσιμα, πρέπει να εξετάσουμε το αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε υβριδική τεχνολογία ή αν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες λύσεις».

Στη συνέχεια ο Ντομενικάλι αναγνώρισε το ζήτημα του βάρους, ενώ εστίασε και στο θέμα του ήχου που επιθυμεί να παράγουν τα μονοθέσια μελλοντικά.

«Με το να παραμένουν οι κινητήρες υβριδικοί, η αύξηση στο βάρους τους είναι αναπόφευκτη. Αν συγκρίνουμε τα μονοθέσια του 2026 με 10 χρόνια πριν, το βάρος είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Όλοι οι οδηγοί θέλουν πιο ελαφριά μονοθέσια και προσωπικά προτιμώ να παράγουν πιο δυνατό ήχο.

Προσπαθούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ντεσιμπέλ. Από έρευνα που έχουμε κάνει, φαίνεται πως άπαντες θέλουν πιο ισχυρό ήχο όπως επίσης ενέργεια και δονήσεις που μόνο ένας τύπος κινητήρα μπορεί να παράγει όταν κάποιος βρίσκεται κοντά στην πίστα», πρόσθεσε ο CEO της Formula 1.