Στις 15/2 η παρουσίαση της Red Bull

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Στις 15/2 η παρουσίαση της Red Bull

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:18 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 14.08.2024

Η Red Bull ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο για το 2024 στις 15 Φεβρουαρίου.

Μετά τις Alpine και Mercedes, η Red Bull αποκάλυψε την Δευτέρα (15/1) την ημερομηνία παρουσίασης του φετινού της μονοθεσίου. 

Συγκεκριμένα, η RB20 θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο εργοστάσιό της. Υπάρχει περίπτωση η Red Bull να παρουσιάσει απλά το χρωματισμό της νέας χρονιάς, όπως έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια.

Αυτό θα είναι το εικοστό μονοθέσιο για την ομάδα του Μίλτον Κέινς, η οποία θα επιδιώξει τον τέταρτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο της με τον Μαξ Φερστάπεν, για να ισοφαρίσει το άλλο σερί νικών της ομάδας, αυτό που πέτυχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ μεταξύ 2010 και 2013. 

Ο Σέρχιο Πέρες θα είναι και πάλι ο ομόσταβλος του Ολλανδού, με στόχο να παλεύουν σώμα με σώμα όλο την χρονιά, όπως πέτυχαν στις αρχές της περασμένης χρονιάς. Η RB20, όπως έχει ήδη συζητηθεί σε διάφορες συζητήσεις πως δεν θα είναι μια απλή εξέλιξη της RB19, ενός αυτοκινήτου που μοιράστηκε το 60% των ανταλλακτικών του με τον προκάτοχό του, κυριαρχώντας επίσης χωρίς αντίπαλο το 2022. 

Πρόσφατα, ο οδηγός προσομοιωτή της Red Bull και Πρωταθλητής της Formula E, Τζέικ Ντένις, εξέφρασε την ικανοποίησή του σε συνέντευξή του στην «Daily Mirror». 

«Νομίζω ότι θα είναι μια αρκετά βαρετή σεζόν στη Formula 1 με το Max Verstappen πιθανότατα να κυριαρχεί. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν στρέψαμε την προσοχή μας στο μονοθέσιο του 2024 αρκετά γρήγορα. Δεν κάναμε καμία εξέλιξη στο μονοθέσιο 2023 μετά τη Σιγκαπούρη», δήλωσε.

Από τη πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε: «Η RB19 είναι το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της Φόρμουλα 1, οπότε η RB20 έχει δύσκολο ρόλο να εκπληρώσει στην αντικατάστασή της. Αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που μαθαίνεις σε αυτή τη δουλειά. Η RB19 είχε ακόμα στοιχεία που μπορούσαμε να βελτιώσουμε. 

Η ομάδα δούλεψε σκληρά για να το κάνει αυτό και να το αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στη φάση του σχεδιασμού. Για να δούμε τι θα συμβεί όταν πάμε στην πίστα. Όλα αυτά δεν έχουν νόημα αν κάποιος έχει κάνει άλμα και εσύ είσαι 3 δέκατα του δλ. πίσω. Όλα είναι υποκειμενικά αυτή την εποχή του έτους».