Τα «βρήκαν» Φερστάπεν και Νόρις, μετά το συμβάν στην Αυστρία

Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις

i

©Redbullcontentpool.com

Τα «βρήκαν» Φερστάπεν και Νόρις, μετά το συμβάν στην Αυστρία

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:15 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 06.07.2024

Οι Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις άφησαν πίσω τους το συμβάν στην Αυστρία και τα «ξαναβρήκαν».

Με άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε ο ενδέκατος φετινός αγώνας της Formula 1 στο Red Bull Ring για τους Λάντο Νόρις και Μαξ Φερστάπεν. Οι δύο οδηγοί έδιναν μάχη για τη νίκη στο γκραν πρι της Αυστρίας, ωστόσο η επαφή που είχαν στον 64ο γύρο έθεσε εκτός συνέχειας τον Βρετανό της McLaren και τον Ολλανδό στην 5η θέση.

Το θέμα μεταξύ των δύο οδηγών είναι το κυρίαρχο της εβδομάδας στα paddock της F1. Ωστόσο οι δύο πιλότοι φαίνεται να έχουν βάλει τέλος στα σενάρια της μεταξύ τους κόντρας. Ο Φερστάπεν αποκάλυψε πως είχε μιλήσει με τον Νόρις, μετά τον αγώνα στην Αυστρία.

«Αυτό που με ένοιαζε ήταν να διατηρήσω τη σχέση μου με τον Λάντο γιατί είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Μιλήσαμε κατευθείαν τη Δευτέρα και καταλήξαμε στο ότι και οι δύο απολαύσαμε τη μάχη μας. Είδαμε το συμβάν, ήταν μια ανόητη επαφή και είχε μεγάλες συνέπειες και για τους δυο μας, περισσότερο όμως για τον Λάντο. Συμφωνήσαμε σχεδόν σε όλα.

Είπα στον Λάντο πως αν κάνει κίνηση από την εσωτερική ή την εξωτερική μπορεί να με εμπιστευθεί και δεν είμαι εδώ για να σε χτυπήσω. Δεν πιστεύω πως κάτι από αυτά που έκανα ήταν υπερβολικό. Μας αρέσει να μαχόμαστε σκληρά. Το έχουμε κάνει για πολλά χρόνια, όχι μόνο στη Formula 1 αλλά και στο sim-racing», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός της Red Bull.

Από τη μεριά του, ο Νόρις είπε: «Ειλικρινά δεν πιστεύω πως πρέπει να απολογηθεί για κάτι. Όσα είπα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα τα είπα επειδή ήμουν εκνευρισμένος εκείνη τη στιγμή. Είχα πολλή αδρεναλίνη και έντονα συναισθήματα και είπα κάποια πράγματα που εκείνη τη στιγμή δεν πίστευα.

Ήταν ένα άσχημο συμβάν που μας κόστισε τον αγώνα. Ήταν μια πολύ μικρή επαφή με τεράστιες συνέπειες. Εκ των υστέρων πιστεύω πως ήταν μια ωραία μάχη. Μερικές φορές πολύ κοντά στο όριο, αλλά όπως ανέφερα, έχουμε μιλήσει και θέλουμε να δώσουμε και πάλι μάχες».