Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα πρώτα δοκιμαστικά του Κατάρ, από κοντά η Ferrari

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Clive Rose/Getty Images

Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα πρώτα δοκιμαστικά του Κατάρ, από κοντά η Ferrari

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:01 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Κατάρ, με τις δύο Ferrarι του Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ να ακολουθούν.

Το δέκατο έβδομο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 που διεξάγεται στο Κατάρ ξεκίνησε με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Ομάδες και οδηγοί έβγαλαν τα πρώτα τους και τελευταία συμπεράσματα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα. 

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε στο τέλος της διαδικασίας χρόνο 1:24,428. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ενώ τρίτος κατετάγη ο ομόσταβλος του Ισπανού, Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος είχε διαφορά 0,481 από την κορυφή. 

Τέταρτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin με τη μεσαία γόμα ελαστικών, που κράτησε για λίγο πίσω του τον Σέρχιο Πέρες (Red Bull). Ο Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του στη τελευταία του προσπάθεια, τερματίζοντας στην 6η θέση.

Την ίδια ώρα ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έδειξε και πάλι την ταχύτητα της Haas, στον έναν γρήγορο γύρο, τοποθετώντας το μονοθέσιο του στην 7η θέση. 

Όγδοος ακολουθήσε ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι οδηγοί της McLaren, Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι. Ο Βρετανός και ο Αυστραλός κατάφεραν να δουν το πέσιμο της καρώ σημαίας μπροστά από τους πιλότους της Williams, Λόγκαν Σάρτζεντ και Άλεξ Άλμπον 

Σε κάθε περίπτωση, όλοι έκαναν τις σημαντικά μειωμένες δοκιμές τους και έδειξαν (ως έναν βαθμό) τα «χαρτιά» τους ενόψει των απογευματινών κατατακτήριων. 

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται στις 20:00 ώρα Ελλάδος με τις κατακτήτριες δοκιμές. 

Tags: