Ταχύτερος ο Φερστάπεν στο βροχερό Ζάντβορτ, στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Ταχύτερος ο Φερστάπεν στο βροχερό Ζάντβορτ, στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:39 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε τον καλύτερο χρόνο στις βρόχινες ελεύθερες δοκιμές του Ζάντβορτ, όμως το απόγευμα προμηνύεται μάχη.

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές της Ολλανδίας, oι οποίες διεξάχθηκαν υπό βροχή. Ο οδηγός της Red Bull ήταν εξαιρετικός και σημείωσε χρόνο 1:21,631. Στη 2η θέση ήταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, ενώ ο Σέρχιο Πέρες ήταν τρίτος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Ολλανδό teammate του.

Τέταρτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, με τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes να τερματίζει στη 5η θέση των δοκιμών. O Άλεξ Άλμπον της Williams συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, σημειώνοντας τον 6ο ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, μπροστά από τη McLaren του Όσκαρ Πιάστρι.

Στην 8η θέση ήταν ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo, ενώ στην ένατη βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Αξίζει να σημειωθεί πως η ιταλική ομάδα είδε για πρώτη φορά μέσα στο αγωνιστικό τριήμερο ένα μονοθέσιο της εντός της δεκάδας. Δέκατος της διαδικασίας ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren.  

Μάλιστα οι δοκιμές διακόπηκαν τρεις φορές, πράγμα που δεν εξυπηρέτησε τους οδηγούς, ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών. Αρχικά ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas κατέστρεψε την εμπρός αριστερή ανάρτηση στη στροφή 3. 

Η δεύτερη κόκκινη σημαία ήρθε όταν ο Γκουάνγιου Ζου της Alfa Romeo είχε μείνει ακινητοποιημένος στην αμμοπαγίδα της εξόδου της στροφής 13. 

Η τρίτη κόκκινη σημαία βγήκε όταν ο Λίαμ Λόσον της AlphaTauri έχασε το πίσω μέρος στην έξοδο της στροφής 13 και βρέθηκε ανάποδα στην πίστα στην είσοδο της 14, έπειτα από μία ελαφριά επαφή με τις μπαριέρες. 

Εκτός του Ολλανδικού γκραν πρι ο Ρικιάρντο - Ο Λόσον θα πάρει τη θέση του
FORMULA 1

21:36 - 25.08.2023

Εκτός του Ολλανδικού γκραν πρι ο Ρικιάρντο - Ο Λόσον θα πάρει τη θέση του

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έσπασε το μετακάρπιο οστό και θα χάσει το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο στην Ολλανδία. Αντικαταστάτης του Αυστραλού αναμένεται να είναι ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας, Λίαμ Λόσον.

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές. 

Tags: