Ταχύτερος ο Λεκλέρ και 1-2 για τη Ferrari στις πρώτες δοκιμές της Σιγκαπούρης

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Ταχύτερος ο Λεκλέρ και 1-2 για τη Ferrari στις πρώτες δοκιμές της Σιγκαπούρης

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:45 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 14.08.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Σιγκαπούρης.

Η περιοδεία της Formula 1 στην Ασία ξεκίνησε από αυτό το αγωνιστικό τριήμερο με τις πρώτες ελεύθερές δοκιμές της Σιγκαπούρης. Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, o οποίος σημείωσε χρόνο 1:33,350 με τη μαλακή γόμα ελαστικών. 

Ο Μονεγάσκος άφησε κατά 0,078 δευτερόλεπτα στη 2η θέση τον ομόσταβλό του στην ιταλική ομάδα, Κάρλος Σάινθ, ενώ στη τρίτη κατετάγη ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull με χρόνο 0,126 δευτερόλεπτα πιο αργό από αυτόν του Λεκλέρ

Ωστόσο ο Φερστάπεν είχε και πάλι παράπονα για επιθετικά κατεβάσματα στο κιβώτιο, ενώ ανέφερε υπερβολική υπερστροφή στο μέσο έως την έξοδο των στροφών.

Τέταρτος ήταν ο Λάντο Νόρις με την αναβαθμισμένη McLaren, η οποία βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της στις στροφές. Ο Βρετανός οδηγός ήταν κατά 0,018 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον πέμπτο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes και κατά 0,172 δευτ. μακριά από τον πρώτο Λεκλέρ

Στην 6η θέση βρέθηκε η Mercedes του Τζορτζ Ράσελ, ενώ στην 8η ήταν ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος ήταν για 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Βρετανό πιλότο. 

Ο Φερνάντο Αλονσο της Aston Martin κατετάγη στην 8η θέση των δοκιμών, ενώ οι Γιούκι Τσουνόντα (AlphaTauri) και Εστεμπάν Οκον (Alpine) συμπλήρωσαν την τελική δεκάδα της διαδικασίας.  

Επίσης στις δοκιμές είδαμε και κίτρινες σημαίες, καθώς έκαναν την «εισβολή» τους στη πίστα της Μαρίνα Μπέι γιγαντιαίες σαύρες. Το απίστευτο, είναι πως μία παρόμοια σαύρα, είχε κάνει την εμφάνισή της ξανά σε γκραν πρι της Σιγκαπούρης, το 2016.  

Συγκλονιστικά λόγια για τον Σουμάχερ: «Η πιο θλιβερή σκέψη είναι ότι ο Μίκαελ δεν είναι κοντά σε αυτό που θυμόμαστε»
FORMULA 1

08:53 - 15.09.2023

Συγκλονιστικά λόγια για τον Σουμάχερ: «Η πιο θλιβερή σκέψη είναι ότι ο Μίκαελ δεν είναι κοντά σε αυτό που θυμόμαστε»

Ο πρώην συμπαίκτης του Μίκαελ Σουμάχερ, Τζόνι Χέρμπερτ παραδέχτηκε ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν είναι έτσι όπως τον θυμόμαστε.

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με την δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Σιγκαπούρης. 

Tags: