Ταχύτερος ο Λεκλέρ στα πρώτα δοκιμαστικά της Ίμολα με την αναβαθμισμένη Ferrari

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Ταχύτερος ο Λεκλέρ στα πρώτα δοκιμαστικά της Ίμολα με την αναβαθμισμένη Ferrari

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:54 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 29.05.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ με την αναβαθμισμένη Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Ίμολα.

Το γκραν πρι της Εμίλια-Ρομάνια, ο έβδομος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησε με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην θρυλική πίστα της Ίμολα.

Ταχύτερος μετά τα πρώτα 60 λεπτά του αγωνιστικού τριημέρου ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ με την αναβαθμισμένη Ferrari. Ο Μονεγάσκος πιλότος με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli σημείωσε το 1:16,990.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes, ο οποίος ήταν για μόλις 0,104 δευτερόλεπτα αργός από τον χρόνο του Λεκλέρ. Την 3η θέση κατέλαβε ο Κάρλος Σάινθ με την έτερη Ferrari.

Στην 4η και 5η θέση ήταν οι δύο πιλότοι της Red Bull, με τον Σέρχιο Πέρες να προηγείται του Μαξ Φερστάπεν. Αμφότεροι αντιμετώπισαν προβλήματα στη διαδικασία, με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να βγαίνει εκτός πίστας δύο φορές.

Ο Γιούκι Τσουνόντα ακολούθησε στην 6η θέση με το πρώτο μονοθέσιο της RB, μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του στην τελευταία του προσπάθεια, καθώς έκανε λάθος.

Στην 8η και 9η θέση της κατάταξης βρέθηκαν οι πιλότοι της McLaren με τον Λάντο Νόρις να επικρατεί του Όσκαρ Πιάστρι. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο με την αναβαθμισμένη Aston Martin.

Μάλιστα στο FP1 η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της, καθώς ο Άλεξ Άλμπον της Williams αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα με την FW46.

Ο Ταϊλανδός οδηγός σταμάτησε το μονοθέσιό του στην άκρη της πίστας και έτσι η διαδικασία διακόπηκε προσωρινά. Θυμίζουμε πως ο Άλμπον την Τετάρτη (15/5) ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη βρετανική ομάδα για πολλά χρόνια ακόμα.

Η δράση στην πίστα της Ίμολα συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδας με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Tags: