Ταχύτερος ο Νόρις στα πρώτα δοκιμαστικά του Σίλβερστοουν

Λάντο Νόρις

i

©McLaren

Ταχύτερος ο Νόρις στα πρώτα δοκιμαστικά του Σίλβερστοουν

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:44 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 05.07.2024

O Λάντο Νόρις ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP της Μεγάλης Βρετανίας.

Το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας, το δωδέκατο φετινό αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, ξεκίνησε με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στo Σίλβερστοουν. Ομάδες και οδηγοί είχαν μόλις 60 λεπτά στη διάθεσή τους ώστε να βρουν το κατάλληλο στήσιμο για τα μονοθέσιά τους και παράλληλα να μάθουν όλα τα μυστικά της διαδρομής.

Ταχύτερος μετά τα 60 λεπτά του FP1 ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος στο τέλος της διαδικασίας με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:27,420 και πήρε την πρώτη θέση.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Λανς Στρολ της Aston Martin, με τον Καναδό να είναι για μόλις 0,134 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον χρόνο του Νόρις.

Ο Όσκαρ Πιάστρι με την έτερη McLaren κατετάγη στην 3η θέση της τελικής κατάταξης, μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Μάλιστα ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε την επίδοση αυτή με την μεσαία γόμα ελαστικών.

Στην 5η θέση ήταν ο Τζορτζ Ράσελ με το πρώτο μονοθέσιο της Mercedes, ενώ στην 6η θέση ακολούθησε ο Φερνάντο Αλόνσο με την έτερη Aston Martin. Ο Λιούις Χάμιλτον με την δεύτερη Mercedes W15 κατέλαβε την 7η θέση.

Στην 8η και 9η θέση ακολουθήσαν οι οδηγοί της Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρ να είναι ταχύτερος του Κάρλος Σάινθ. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Εστεμπάν Οκόν με την Alpine.

Μάλιστα στα πρώτα δέκα λεπτά της διαδικασίας η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της. Ο λόγος ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα της RB, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αμμοπαγίδα.

H δράση στην πίστα του Σίλβερστοουν συνεχίζεται με το FP2, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: