Ταχύτερος ο Χάμιλτον στο FP3 του Καναδά, 1-3 για τη Mercedes

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Ταχύτερος ο Χάμιλτον στο FP3 του Καναδά, 1-3 για τη Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:40 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:19 - 08.06.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα τρίτα δοκιμαστικά του γκραν πρι του Καναδά.

Η τελευταία ευκαιρία των οδηγών να βρουν επιπλέον απόδοση και να βελτιώσουν τα μονοθέσιά τους ήταν το FP3 του γκραν πρι του Καναδά. Η μάχη της πολ ποζίσιον για τον ένατο φετινό αγώνα της Formula 1 αναμένεται με αγωνία.

Για πρώτη φορά αυτό το τριήμερο οι οδηγοί βρήκαν την πίστα Ζιλ Βιλνέβ εντελώς στεγνή και αμέσως δεν έχασαν την ευκαιρία να βγουν από τα γκαράζ τους.

Ταχύτερος μετά και το FP3 διάρκειας 60 λεπτών ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη μαλακή γόμα ελαστικών είχε ως επίδοση το 1:12.549, που του χάρισε την πρώτη θέση.  

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, με τον Ολλανδό πιλότο να είναι για σχεδόν τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον χρόνο του Χάμιλτον.

Ο Τζορτζ Ράσελ με τη δεύτερη Mercedes W15 κατέλαβε την 3η θέση, μπροστά από τον τοπικό ήρωα, Λανς Στρολ με την Aston Martin. 

Στην 5η θέση της τελικής κατάταξης ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι με την McLaren, ενώ στην 6η θέση βρέθηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με την RB.

Ο Λάντο Νόρις της McLaren τερμάτισε στην 7η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Σέρχιο Πέρες (Red Bull) και Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari).

Μάλιστα πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά της διαδικασίας βγήκαν οι κόκκινες σημαίες, μετά την έξοδο του Γκουάνγιου Ζου της Kick Sauber στις μπαριέρες.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι του Καναδά είναι προγραμματισμένες για τις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: