Τιμωρήθηκαν οι Λεκλέρ και Στρολ στον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ

Τιμωρήθηκαν οι Λεκλέρ και Στρολ στον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:00 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 14.08.2024

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τους Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και Λανς Στρολ (Aston Martin) στον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ, καθώς αμφότεροι ξεπέρασαν τα όρια της πίστας.

Τα όρια της πίστας ελέγχονται έντονα όλο το Σαββατοκύριακο στο Κατάρ και δύο οδηγοί τιμωρήθηκαν από τη FIA επειδή ξεπέρασαν τα όρια σε πάρα πολλές περιπτώσεις μετά την καρό σημαία. 

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari έχασε δύο βαθμούς ως αποτέλεσμα, πέφτοντας από την έβδομη θέση στη 12η, ενώ ο Λανς Στρολ (Aston Martin) έπεσε από τη 13η στη 15η μόλις τέθηκε σε ισχύ η ποινή.

Στις ετυμηγορίες των αγωνοδικών, η FIA είπε ότι τόσο ο Μονεγάσκος όσο και ο Καναδός βγήκαν από την πίστα σε τέσσερις περιπτώσεις «χωρίς δικαιολογημένη αιτία» κατά τη διάρκεια του Αγώνα Σπριντ το Σάββατο (7/10), γι' αυτό και επιβλήθηκαν οι ποινές τους. 

Αυτό ήταν ιδιαίτερα δαπανηρό για τον Λεκλέρ, ο οποίος είχε κρατήσει πόντους στο πέσιμο της καρώ σημαίας με ταχέως υποβαθμισμένα μαλακά ελαστικά, ενώ ο Στρολ δεν ήταν στη διεκδίκηση των βαθμών κατά τη διάρκεια του σπριντ. Παράλληλα, οι Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas), Εστεμπάν Οκόν (Alpine) και Σέρχιο Πέρες (Red Bull) κλήθηκαν όλοι στους αγωνοδίκες αφού συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 

Ο Χούλκενμπεργκ ήταν ο «άτυχος» στη σύγκρουση μεταξύ των πρώην ομόσταβλων του Όκον και του Πέρες, που και οι δύο προσπάθησαν να προσπεράσουν τον οδηγό της Haas την ίδια στιγμή κατευθυνόμενοι προς τη στροφή 2. Με τον Οκόν στο εσωτερικό του και τον Πέρες στο εξωτερικό του, η Alpine του Γάλλου «σημάδεψε» τον Χούλενμπεργκ και ο Πέρες ήρθε επίσης σε επαφή, πριν ο Οκόν πέσει στο πλευρό του Μεξικανού και βγάλει και τους δύο οδηγούς από τον αγώνα.

Ο Πέρες που δεν τερμάτισε βοήθησε τον Μαξ Φερστάπεν να σφραγίσει το τρίτο συνεχόμενο τίτλο του, αν και επειδή ήταν ήδη δεύτερος πίσω από τον Όσκαρ Πιάστρι, αυτό θα ήταν αρκετό για να δει τον Ολλανδό να ξεπερνά τη γραμμή του τερματισμού στην προσπάθειά του για το πρωτάθλημα.