Το αστρονομικό ποσό που θα πληρώσει η Red Bull για τη ζημιά στο μονοθέσιο του Πέρες

Μονοθέσιο Σέρχιο Πέρες μετά τη σύγκρουσή του με τον Κέβιν Μάγκνουσεν στο GP του Μονακό

i

©Red Bull

Το αστρονομικό ποσό που θα πληρώσει η Red Bull για τη ζημιά στο μονοθέσιο του Πέρες

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:20 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 29.05.2024

Μία περιουσία θα κληθεί να πληρώσει η Red Bull για τη ζημιά στο μονοθέσιο του Σέρχιο Πέρες, μετά το σφοδρό ατύχημα του Μεξικανού με τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas στον εναρκτήριο γύρο του GP του Μονακό.

Η Red Bull θα κληθεί να πληρώσει μία περιουσία για να αποκαταστήσει τις ζημιές στο μονοθέσιο του Σέρχιο Πέρες, μετά το ατύχημά του στον πρώτο γύρο του γκραν πρι του Μονακό.

Ο Πέρες είχε επαφή με τον Κέβιν Μάγκνουσεν, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο του πρώτου να βγει εκτός ελέγχου και να καταλήξει με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες. Στη συνέχεια ο Δανός της Haas είχε επαφή με τον ομόσταβλό του, Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος επίσης εγκατέλειψε.

Η RB20 του Πέρες φάνηκε να έχει καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς δεν φαίνεται να σώζεται ούτε το σασί από την πρόσκρουσή της στη μπαριέρα. 

Ο σύμβουλος της Red Bull GmbH, Χέλμουτ Μάρκο μετά το τέλος του αγώνα αποκάλυψε το αστρονομικό ποσό που κόστισε στη Red Bull η καταστροφή της RB20 του Πέρες.

«Το κόστος από αυτό είναι στα δύο με τρία εκατομμύρια δολάρια. Και με το όριο προϋπολογισμού, αυτό είναι φυσικά ένα σημαντικό μειονέκτημα», είπε ο Αυστριακός στο γερμανικό κανάλι Sky.

Στη συνέχεια ο Μάρκο δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός ότι οι αγωνοδίκες θεώρησαν το γεγονός ως απλό «αγωνιστικό συμβάν» και δεν επέβαλλαν κάποια ποινή στον Μάγκνουσεν: «Ήταν άλλο ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Μάγκνουσεν. Δόξα τω Θεό είχε αίσια κατάληξη, αλλά ήταν μια πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Με εξέπληξε, ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία οι αγωνοδίκες αντιμετώπισαν το θέμα. Αυτές είναι αποφάσεις τις οποίες δύσκολα μπορείς να επηρεάσεις, αλλά ήταν κάτι πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε ο Μάρκο.

Επιπλέον, υπάρχει μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη για το πρωτάθλημα, το οποίο είναι το ανώτατο όριο προϋπολογισμού.

Εδώ και μερικά χρόνια, όλες οι ομάδες της Formula 1 έχουν ένα όριο προϋπολογισμού 125 εκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρη τη σεζόν και αυτά τα ατυχήματα σημαίνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του πρέπει να επικεντρωθεί στις επισκευές. Επίσης μπορεί να χάσουν την απόδοση του μονοθεσίου, καθώς μπορεί να αναγκαστούν να μην είναι σε θέση να φέρουν νέα εξαρτήματα σε ένα αγωνιστικό τριήμερο.