Βολφ: «Είχαμε αστρονομική ταχύτητα στον Καναδά»

Τότο Βολφ

i

©Mercedes

Βολφ: «Είχαμε αστρονομική ταχύτητα στον Καναδά»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:20 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 12.06.2024

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του στο γκραν πρι του Καναδά.

Για πρώτη φορά στο 2024 η Mercedes είχε μονοθέσιο το οποίο ήταν ικανό να της δώσει νίκη. Η W15 είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν και αυτό φάνηκε στο γκραν πρι Καναδά, τον ένατο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Τζορτζ Ράσελ τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ακολούθησε στην 4η θέση της τελικής κατάταξης. Μάλιστα ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος από το επόμενο έτος θα οδηγεί για λογαριασμό της Ferrari πήρε και τον εξτρά βαθμό του ταχύτερου γύρου στον αγώνα της Κυριακής.

Παρά το γεγονός ότι η Mercedes δεν πήρε τη νίκη, ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ έμεινε εντυπωσιασμένος από την απόδοση της W15.

«Στο FP3 ο Λιούις έκανε έναν αδιανόητο χρόνο κι έπειτα ο ρυθμός αγώνα του στην προσομοίωση που έκανε ήταν γαλαξιακός, είχε αστρονομική ταχύτητα. Είχαμε πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό όμως στις κατατακτήριες δοκιμές παρά το ότι ξεκινάμε δυνατά χάνουμε απόδοση μέχρι το τέλος. Μπορεί να είχαμε τελειοποιήσει την απόδοσή μας όμως το μονοθέσιο είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό», ανέφερε αρχικά ο Βολφ.

Σχετικά με το κλίμα απογοήτευσης το οποίο επικρατούσε στο εσωτερικό της Mercedes μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Βολφ είπε: «Όταν τερματίζουμε έναν αγώνα στις θέσεις 3 και 4 έπειτα από το κακό μας ξεκίνημα, τότε μπορώ να πω πως πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ήταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τα προηγούμενα γκραν πρι, ωστόσο και οι δύο οδηγοί μας είδαν πως είχαμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

Είχαμε ορισμένα αρνητικά συναισθήματα επειδή μπορούσαμε να κερδίσουμε κι άλλες θέσεις. Αν όμως πριν το τριήμερο μας λέγατε να τερματίσουμε στις θέσεις 3 και 4 τότε θα το δεχόμασταν», πρόσθεσε.