Χάμιλτον για Φερστάπεν: «Σίγουρα θα ξεπεράσει το ρεκόρ νικών μου»

Λιούις Χάμιλτον - Μαξ Φερστάπεν

i

Χάμιλτον Φερστάπεν / screenshot via Twitter

Χάμιλτον για Φερστάπεν: «Σίγουρα θα ξεπεράσει το ρεκόρ νικών μου»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:56 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον πιστεύει πως ο Μαξ Φερστάπεν θα ξεπεράσει το ρεκόρ νικών του κάποια στιγμή.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Λιούις Χάμιλτον είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1. 

Ο Βρετανός οδηγός έχει κατακτήσει εφτά παγκόσμιους τίτλους και ισοβαθμεί στη σχετική λίστα με τον Μίκαελ Σουμάχερ. 

Επίσης στη πλούσια καριέρα του ο Χάμιλτον κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες (103) και τις περισσότερες πολ ποζίσιονς (103), ενώ επίσης έχει ανέβει στο βάθρο 193 φορές. 

Παρόλα αυτά ο οδηγός της Mercedes πιστεύει ότι τα ρεκόρ που έχει πετύχει θα σπάσουν σύντομα και η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει να έρθει. 

Σε δηλώσεις που έκανε ο Χάμιλτον κατά τη διάρκεια του γκραν πρι του Καναδά ρωτήθηκε σχετικά για το αν ο Μαξ Φερστάπεν μπορεί να σπάσει τα ρεκόρ του. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 38χρονος πιλότος:

«Έχει μια τεράστια καριέρα μπροστά του, οπότε σίγουρα θα ξεπεράσει το ρεκόρ μου. Εξάλλου τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ο ίδιος βρίσκεται σε μία φοβερή ομάδα. 

Πρέπει εμείς στη Mercedes να δουλέψουμε σκληρά ώστε να επεκτείνω το ρεκόρ νικών μου. Ελπίζω να πάρω μερικές ακόμη νίκες τώρα στο τέλος της καριέρας μου. Ελπίζω να είμαστε ακόμη πιο κοντά από πλευράς ανταγωνισμού. Ο Μαξ κάνει εξαιρετική δουλειά στην πίστα και μέχρι τώρα είχε μια φανταστική καριέρα, οπότε σίγουρα θα ξεπεράσει τα ρεκόρ μου. Δουλεύω σκληρά ώστε να τον καθυστερήσω λίγο. 

Όλοι οι οδηγοί έχουν πολύ διαφορετικές καριέρες. Κάποιοι θα βρεθούν σε ένα μονοθέσιο-νικητή νωρίτερα από κάποιους άλλους. Σήμερα όμως έχουμε περισσότερους αγώνες απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. 

Οπότε ποτέ δεν κοιτούσα τους αριθμούς. Όταν ήμουν παιδί ωστόσο, ποτέ δεν περίμενα πως θα βρίσκομαι σε αυτή τη λίστα. Για εμένα είναι ένα φοβερό επίτευγμα. Αλλά δεν μπορείς να το συγκρίνεις, αυτό είναι ένα θέμα. 

Προφανώς πρέπει να είσαι στο σωστό μονοθέσιο τη σωστή στιγμή και για αρκετό καιρό. Δεν ξέρω αν μπορούμε εμείς να το έχουμε σύντομα. Για την ώρα, απολαμβάνω τη στιγμή».