Χάμιλτον: «Ήταν μια πολύ καλή ημέρα, ένα φοβερό τριήμερο»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Χάμιλτον: «Ήταν μια πολύ καλή ημέρα, ένα φοβερό τριήμερο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:20 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 24.06.2024

Ευτυχισμένος με την επιστροφή του στο βάθρο ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, μετά το GP της Βαρκελώνης.

Το γκραν πρι της Ισπανίας, ο δέκατος αγώνας της φετινής σεζόν της Formula 1 σηματοδότησε την επιστροφή του Λιούις Χάμιλτον της Mercedes στο βάθρο. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πάλεψε σκληρά και τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από τον νικητή Μαξ Φερστάπεν και τον Λάντο Νόρις.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Χάμιλτον ήταν πολύ χαρούμενος, λέγοντας: «Ήταν μια πολύ καλή ημέρα, ένα φοβερό τριήμερο. Πρέπει να πω ένα ευχαριστώ στην ομάδα, δούλεψε πολύ σκληρά, ειδικά στα pit-stops. Δυστυχώς όπως ο Λάντο είχα μια πολύ κακή εκκίνηση και έχασα χρόνο με τις Ferrari.

Έπρεπε να παλέψω σκληρά για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα. Δεν ξέρω αν με μια καλύτερη εκκίνηση θα μπορούσαμε να κοντράρουμε τους πρωτοπόρους αλλά δεν θα ήμασταν τόσο πίσω».

Σχετικά με τη στρατηγική που ακολούθησε, ο Βρετανός οδηγός είπε: «Αυτό ήταν το πλάνο από το ξεκίνημα. Σε καμία περίπτωση δεν θα φορούσα τη σκληρή γόμα ελαστικών. Οδήγησα τον αγώνα με μαλακή, μεσαία και μαλακή γόμα».

Για τις μάχες που έδωσε, ο Χάμιλτον δήλωσε: «Όλα τα προσπεράσματα ήταν πολύ οριακά. Έτσι πρέπει να είναι οι αγώνες, σωστά; Ακουμπήσαμε τροχούς με τον Κάρλος όμως πιστεύω πως ήταν μια δίκαιη μάχη, του άφησα χώρο και ήταν μια μάχη στο όριο».