Χάμιλτον: «Ο κόσμος με βοήθησε να ανέβω στο βάθρο, συγχαρητήρια στη McLaren»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Pirelli

Χάμιλτον: «Ο κόσμος με βοήθησε να ανέβω στο βάθρο, συγχαρητήρια στη McLaren»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 14.08.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον στάθηκε στο γεγονός ότι ο κόσμος στις εξέδρες του έδωσε την ψυχική ώθηση για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην εκπληκτική εμφάνιση της McLaren.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν θα μπορούσε να πίστευε πριν από την έναρξη του αγώνα ότι θα κατάφερνε να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση στον εντός έδρα για τον ίδιο. Αναλογικά με το γεγονός ότι στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (8/7) τερμάτισε στην έβδομη θέση του grid.  

Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να τερματίσει στη τρίτη θέση στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας, πίσω από τον Λάντο Νόρις και από τον νικητή Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πανηγύρισε την έκτη του συνεχόμενη νίκη του και 8η σε 10 αγώνες στη φετινή σεζόν της Formula 1. 

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας ο Χάμιλτον μίλησε στον πρώην οδηγό της F1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ σχετικά με το πως κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο: «Δεν πήρα εγώ το βάθρο, ο κόσμος το πήρε. Για μία ακόμη φορά είχαμε τους καλύτερους θεατές. Ένιωθα την ενέργεια που μου έδιναν και τη στήριξη. Είναι ο λόγος που βρεθήκαμε τόσο ψηλά. 

Θέλω να πω επίσης συγχαρητήρια στον Λάντο (Νόρις) και στη McLaren. Eίναι η οικογένεια με την οποία ξεκίνησα στη Formula 1. Το μονοθέσιό τους ήταν απίστευτο στις γρήγορες στροφές. Με εξέπληξε, και το μονοθέσιό μας δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Δώσαμε μικρή μάχη μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας. Δεν είχα καλή εκκίνηση στον αγώνα αλλά ο ρυθμός μας στη συνέχεια ήταν πολύ καλός. Είναι θετικό για την ομάδα να ξέρουμε πως δεν είμαστε μακριά και πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για να φτάσουμε στην κορυφή». 

Ερωτηθείς για τη μάχη του με τον Νόρις, ο πιλότος της Mercedes ανέφερε: «Στις στροφές 13-15 το μονοθέσιό του εξαφανιζόταν. Είμαστε γρήγοροι στις αργές στροφές αλλά δεν ήμασταν γρήγοροι στις ευθείες. Είμαι πολύ χαρούμενος που τερμάτισα τρίτος ενώ εκκίνησα 7ος, κάναμε φοβερή δουλειά».