Συγκλονιστικός ο Χάμιλτον: «Υπήρχαν μέρες όπου σκεφτόμουν ότι δεν ήμουν αρκετά καλός»

Ο Λιούις Χάμιλτον στην αγκαλιά του πατέρα του, μετά τη νίκη στο Σίλβερστοουν

i

©printscreen

Συγκλονιστικός ο Χάμιλτον: «Υπήρχαν μέρες όπου σκεφτόμουν ότι δεν ήμουν αρκετά καλός»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:05 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:12 - 07.07.2024

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον, μετά την επικράτησή του στο GP της Μεγάλης Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes κατέκτησε μία από τις πιο σημαντικές και συγκινητικές νίκες της καριέρας του στη Formula 1, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα στο GP της Μεγάλης Βρετανίας. 

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον «μαγικό κόσμο» της F1, μετά από 2,5 χρόνια και το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.

«Γνωρίζω ότι είχα να κερδίσω από το 2021. Κάθε μέρα που περνούσε προσπαθούσα να μάχομαι, να προπονούμαι σωματικά και πνευματικά. Δούλευα όσο πιο σκληρά μπορούσα μαζί με αυτή την απίστευτη ομάδα. Είναι ο τελευταίος μου αγώνας εδώ στο βρετανικό γκραν πρι με την Mercedes, οπότε ήθελα να κερδίσω τόσο πολύ για αυτούς. Γιατί τους αγαπώ και τους εκτιμώ τόσο πολύ.

Για όλη αυτή η σκληρή δουλειά που έγινε αυτά τα χρόνια είμαι ευγνώμων σε όλους στην ομάδα. Αλλά και στους απίστευτους φιλάθλους, τους έβλεπα γύρο με το γύρο. Δεν υπάρχει πιο έντονο συναίσθημα από το να τερματίζω πρώτος εδώ», ανέφερε ο Βρετανός μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Σίλβερστοουν.

Ερωτηθείς για τις δυσκολίες της αναμονής μέχρι την 104η νίκη, ο Χάμιλτον δήλωσε: «Είναι δύσκολο για όλους να μένουν τόσο καιρό μακριά από τη νίκη, όμως το σημαντικό είναι το πώς θα συνεχίσεις να σκάβεις ακόμα και αν νιώθεις ότι είσαι στον πάτο του βαρελιού. Υπήρχαν μέρες από το 2021 έως σήμερα όπου σκεφτόμουν ότι δεν ήμουν αρκετά καλός ή ότι θα μπορούσα να επιστρέψω εδώ που βρίσκομαι σήμερα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι έχω εξαιρετικούς ανθρώπους γύρω μου που συνεχίζουν να με στηρίζουν. Αλλά και οι θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο, είναι τόσο υποστηρικτικοί. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους, σας αγαπώ και ο Θεός να σας έχει καλά».