«Χωρίζουν οι δρόμοι» του Οκόν με την Alpine στο τέλος της σεζόν

Εστεμπάν Οκόν

i

©Alpine

«Χωρίζουν οι δρόμοι» του Οκόν με την Alpine στο τέλος της σεζόν

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:49 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 03.06.2024

Η Alpine ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Εστεμπάν Οκόν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν της Formula 1.

Ο Εστεμπάν Οκόν και η Alpine θα «τραβήξουν χωριστούς δρόμους» στο τέλος της τρέχουσας σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας (3/6).

Θυμίζουμε πως το συμβόλαιο του Γάλλου με την Alpine ολοκληρωνόταν στο τέλος της σεζόν και η γαλλική ομάδα επέλεξε να μην του το ανανεώσει για το 2025.

Ο Οκόν έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με μετακινήσεις στη Haas και τη Sauber τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω του κακού ξεκινήματος της Alpine.

Η σχέση του νικητή του ουγγρικού γκραν πρι του 2021 με την Alpine φαίνεται να έχει επιδεινωθεί, ιδιαίτερα μετά τη φιλόδοξη προσπάθεια προσπέρασης του Οκόν στον ομόσταβλό του, Πιερ Γκασλί κατά την έναρξη του GP του Μονακό.

Ο Γάλλος εντάχθηκε αρχικά στην ομάδα το 2020, αντικαθιστώντας τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Σημείωσε το παρθενικό του βάθρο στην F1 στο γκραν πρι του Σακχίρ εκείνης της χρονιάς πριν πάρει τη παρθενική του νίκη στην Ουγγαρία.

Ο Οκόν βοήθησε την γαλλική ομάδα να φτάσει στην εντυπωσιακή 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2022 μαζί με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο. Τη φετινή σεζόν ο 27χρονος μετράει μόλις 1 βαθμό στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Οκόν δήλωσε για το «διαζύγιό» του με την Alpine: «Η περίοδος που αγωνίστηκα με την ομάδα στη Formula 1 είναι πολύ σημαντική για εμένα. Μπορεί να οδηγώ 5 χρόνια για την ομάδα ωστόσο η καριέρα μου ξεκίνησε στην ομάδα του Ένστον όταν ακόμα ήμουν έφηβος.

Πάντα θα είναι ένα ξεχωριστό μέρος για εμένα αυτό. Είχαμε σπουδαίες στιγμές μαζί αλλά και δύσκολες επίσης. Είμαι ευγνώμων προς όλους στην ομάδα για τις αξιομνημόνευτες στιγμές. Σύντομα θα ανακοινώσω τα πλάνα μου για το μέλλον. Προς ώρας όμως θα επικεντρωθώ στις επιδόσεις εντός πίστας ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο υπόλοιπο στη σεζόν».