Καταιγιστικός ο Ράσελ στο βροχερό FP3 του Σίλβερστοουν

Τζορτζ Ράσελ

i

©Mercedes F1 Media

Καταιγιστικός ο Ράσελ στο βροχερό FP3 του Σίλβερστοουν

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:41 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 06.07.2024

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Σίλβερστοουν.

Η δράση συνεχίστηκε στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 με το FP3 να έχει επίσης διάρκεια 60 λεπτά. Παρά το γεγονός ότι η πίστα ήταν βρεγμένη λόγω της βροχής, ομάδες και οδηγοί ακολούθησαν τα προγράμματά τους με στόχο τη βελτίωση των μονοθεσίων τους εν όψει των κατατακτήριων.

Ταχύτερος οδηγός στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά ήταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Ο Βρετανός πιλότος με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli σημείωσε το 1:37,529 και πήρε την πρώτη θέση στη διαδικασία.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον με την έτερη Mercedes, με τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να είναι για μόλις 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργός από τον χρόνο του ομόλογό του. Η W15 έδειξε να είναι πολύ δυνατή στο βρεγμένο οδόστρωμα και αν παραμείνουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες στην πίστα του Σίλβερστοουν δεν αποκλείεται να δώσει μάχη για την πολ.

Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren κατετάγη στην 3η θέση της τελικής κατάταξης, μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ο οποίος ήταν για 0,6 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή.

Στην 5η θέση ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Ο Ολλανδός πρωταθλητής απείχε για 0,8 δευτερόλεπτα από τον Ράσελ. Ο Σαρλ Λεκλέρ με το δεύτερο μονοθέσιο της Ferrari ακολούθησε στην 6η θέση, ενώ στην 7η πλασαρίστηκε η McLaren του Όσκαρ Πιάστρι.

Ο Φερνάντο Αλόνσο με την Asron Martin κατέλαβε την 8η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες (Red Bull) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas). 

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγα λεπτά, καθώς ο Πιερ Γκασλί της Alpine βγήκε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» στην αμμοπαγίδα. Αυτή ήταν και η μοναδική κόκκινη σημαία των τρίτων δοκιμών.

Η δράση στην πίστα του Σίλβερστοουν συνεχίζεται με τις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για να ξεκινήσουν στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: