Η F1 της Alfa Romeo βγήκε στους δρόμους

Το μονοθέσιο της Alfa Romeo με τον Τσου Γκουανγιού

i

©Alfa Romeo

Η F1 της Alfa Romeo βγήκε στους δρόμους

Sportal newsroom 12:30 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 14.08.2024

Με τον Τσου Γκουανγιού στο τιμόνι, η Alfa Romeo άφησε τις πίστες και ταράζει του κεντρικούς δρόμους της Ιταλίας.

Πέρυσι, στις 24 Ιουνίου του 2022, ο Βάλτερι Μπότας, ο οδηγός της Alfa Romeo στη Formula 1, προκειμένου να γιορτάσει τα 112 χρόνια από την ίδρυση της Alfa Romeo, ξύπνησε τους κατοίκους του Μιλάνου, οδηγώντας το μονοθέσιο της ομάδας στους άδειους δρόμους της πόλης.

Αυτή τη φορά, τώρα, ο δεύτερος οδηγός της ομάδας, ο Τσου Γκουανγιού, πήρε το μονοθέσιο και πήγε στη διαδρομή ανάμεσα στο Κασίνο και στο Πομιλιάνο, τα δύο μέρη όπου βρίσκονται οι μονάδες παραγωγής της μάρκας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μοντέλα της Alfa Romeo κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ιταλία. Η παραγωγή των Giulia και Stelvio πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του Κασίνο, μια εξαιρετικά προηγμένη μονάδα, η οποία έχει επιλεγεί ώστε στο μέλλον να κατασκευάζει τα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis. Αντίστοιχα, στο Πομιλιάνο που βρίσκεται στα περίχωρα της Νάπολης κατασκευάζεται η νέα Alfa Romeo Tonale, το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας. Η μονάδα παραγωγής, εκτός από τις υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου, κατασκευάζει και την Tonale Plug-in Hybrid Q4 280hp, την πρώτη Alfa Romeo με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 80χλμ. και περισσότερα από 700χλμ. συνολικής αυτονομίας.

Ο Τσου Γκουανγιού ©Alfa Romeo
Tags: