Η Mercedes το 1-2 στα δεύτερα δοκιμαστικά του Καναδά

Ο Λιούις Χάμιλτον

i

©Pirelli

Η Mercedes το 1-2 στα δεύτερα δοκιμαστικά του Καναδά

Δημήτρης Μπαλής • 02:10 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 14.08.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον ταχύτερος στο FP2 πριν πιάσει η βροχή στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ

Να λοιπόν που είδαμε δύο Mercedes, για πρώτη φορά μαζί, να κάνουν τους δύο καλύτερους χρόνους σε ελεύθερα δοκιμαστικά. Αυτό συνέβη στον Καναδά, πριν λίγη ώρα, στο δεύτερο σκέλος της Παρασκευής.

Ο Λιούις Χάμιλτον με τον Τζορτζ Ράσελ σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στο FP2, πριν πιάσει η βροχή, 5 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, στο Μόντρεαλ.

Η διαδικασία άργησε να ξεκινήσει κατά μισή ώρα, διότι οι τεχνικοί προσπαθούσαν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα με το σύστημα CCTV του κυκλώματος τηλεόρασης και παρακολούθησης της πίστας, το οποίο συνέβη στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Ετσι, χωρίς τις ομάδες να έχουν τα κατάλληλα δεδομένα για τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, περίμεναν τι θα κάνουν στο FP2.

Ηταν λογικό ότι οι χρόνοι θα κατέβαιναν από αυτόν που είχε ο Μπότας στο FP1, πριν διακοπεί η διαδικασία και ο πρώτος που τον κατέβασε ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari. Αλόνσο και Μπότας βελτίωσαν ακόμα περισσότερο τον χρόνο του Μονεγάσκου, και ακολούθησε ο Φερστάπεν με τη Red Bull να μην έχει τη σταθερότητα που θα ήθελε ο Ολλανδός.

Λεκλέρ και Σάινθ απάντησαν με ακόμα καλύτερους χρόνους με μαλακά ελαστικά, λίγο πριν σταματήσει τη Haas πριν τη στροφή 1 ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Εβγαιναν καπνοί από το μονοθέσιο και βγήκε κόκκινη σημαία που σταμάτησε για 10 λεπτά τις δοκιμές.

Απέμεναν 50 λεπτά ακόμα κι όταν ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία, ο Σάινθ επέστρεψε με πρώτο χρόνο. Όμως, ο Οκόν σταμάτησε την Alpine στη στροφή 9, έχοντας λάβει εντολή από την ομάδα, κι έτσι είχαμε και πάλι κόκκινη σημαία.

Με την επικείμενη απειλή της βροχής, πολλές από τις ομάδες επέλεξαν να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερες διαδρομές στα υπόλοιπα 40 λεπτά. Τα μηνύματα για βροχή έλεγαν ότι τα τελευταία λεπτά θα είχαμε νεροποντή. Πρώτα ο Ράσελ και έπειτα ο Χάμιλτον, κατέβασαν τους χρόνους, χωρίς να απαντήσει κάποιος οδηγός, καθώς ο αέρας και η πτώση της θερμοκρασίας έκαναν τους οδηγούς να πέφτουν σε λάθη στα τελευταία λεπτά.

Η βροχή που έπεσε σε ορισμένα σημεία της πίστας δημιούργησε μια μικτή κατάσταση και ορισμένα οδηγοί έβαλαν ελαστικά ενδιάμεσα για βροχή, χωρίς να αποφύγουν τα λάθη, ειδικά στα σημεία όπου συγκεντρωθεί πολύ νερό.

Ετσι, οι χρόνοι παρέμειναν αμετάβλητοι, με Χάμιλτον, Ράσελ, Σάινθ και Αλόνσο, ενώ Λεκλέρ, Φερστάπεν, Μπότας και Πέρες ακολούθησαν.

Αύριο το βράδυ θα έχουμε το τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών και πιο αργά τις κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι της Κυριακής.

Tags: