Η Pirelli και η F1 συνεχίζουν «χέρι-χέρι» μέχρι το 2027

Τα ελαστικά της Pirelli

i

©Pirelli

Η Pirelli και η F1 συνεχίζουν «χέρι-χέρι» μέχρι το 2027

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:25 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 14.08.2024

Η Formula 1 ανακοίνωσε και επίσημα ότι η Pirelli θα συνεχίσει να αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος τουλάχιστον έως το 2027.

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι η Pirelli θα παραμείνει ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι το 2027, με δυνατότητα παράτασης για ένα επιπλέον έτος. 

Το 2011, η ιταλική φίρμα έγινε ο μοναδικός προμηθευτής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από τότε δεν έχει αλλάξει, στο τέλος της συμφωνίας θα είναι στην Formula 1 για 18 χρόνια (συμπεριλαμβανομένης της πιθανής επέκτασης). Αξίζει να σημειωθεί πως η Pirelli κέρδισε την «μάχη» με την Bridgestone, που είχε επίσης θέσει υποψηφιότητα. 

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά αθλητικών και τεχνικών αλλαγών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν: το αίτημα για παράδοση ελαστικών 13 ιντσών υψηλής υποβάθμισης για το 2011, φαρδύτερα ελαστικά το 2017 και η εισαγωγή των σημερινών 18 ιντσών το 2023.

Ο πρόεδρος και CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, είπε σχετικά: «Μετά την επιστροφή της στο σπορ, το 2011, η Pirelli ήταν πολύτιμος συνεργάτης, υποστηρίζοντας τη Formula 1 σε νέες εποχές τεχνικών κανονισμών και παρέχοντας ελαστικά που πρόσφεραν φανταστικούς αγώνες. Η δέσμευσή της στην ποιότητα και στην καινοτομία καθώς και η βαθιά της γνώση για το σπορ θα είναι ζωτικής σημασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς προσεγγίζουμε τους νέους κανονισμούς, του 2026. 

Παράλληλα, η Pirelli εστιάζει και στη βιωσιμότητα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί προς τον στόχο του μηδενικού αποτυπώματος για το σπορ μέχρι το 2030. Θα ήθελα επίσης να σχολιάσω και την εντυπωσιακή πρόταση της Bridgestone αλλά και την όλη συμμετοχή της στη διαδικασία. Έχουν περήφανη κληρονομιά στο σπορ μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την άκρως επαγγελματική και παθιασμένη τους προσέγγιση», ανέφερε ο Ιταλός.

Tags: