Ήδη στη Red Bull, ο Φερστάπεν κατάφερε να «αντικαταστήσει» τον Φέτελ

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει

i

©Pirelli

Ήδη στη Red Bull, ο Φερστάπεν κατάφερε να «αντικαταστήσει» τον Φέτελ

Δημήτρης Μπαλής • 10:55 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 14.08.2024

Μπορεί να έχει προς το παρόν δύο τίτλους λιγότερους από τον Γερμανό, ο Ολλανδός πρωταθλητής, όμως, έχει καταφέρει να «κλέψει» τις καρδιές όλων στην ομάδα.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα κατορθώματα του Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull. Κατά τη διάρκεια της 6ετούς καριέρας του εκεί, από το 2009 έως και το 2014, ο Γερμανός κατέκτησε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ έθεσε νέα ρεκόρ, όπως τις 13 νίκες σε μια σεζόν, ισοφαρίζοντας εκείνο του Μίκαελ Σουμάχερ με τη Ferrari.

Κι όμως, ενώ ο Φέτελ έκανε τόσα πολλά, ο Φερστάπεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στους «ταύρους» άμεσα, καθώς στο ντεμπούτο του με την ομάδα το 2016 στο ισπανικό γκραν πρι, κατάφερε να κερδίσει. Ήταν τότε που ο Λιούις Χάμιλτον είχε πατήσει στο γρασίδι, χάνοντας τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει τον ομόλογό του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ. Αποτέλεσμα τούτου, η εγκατάλειψη και των δύο.

Ο Ολλανδός έχει δύο τίτλους στο ενεργητικό του, οδεύει ολοταχώς για τον τρίτο, ενώ πέρυσι κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ νικών σε μια σεζόν, καθώς κέρδισε 15 γκραν πρι. Έχοντας 40 νίκες με τη Red Bull, έναντι 38 του Φέτελ, είναι πασιφανές πως ανάγκασε τους πάντες να... ξεχάσουν τον δεύτερο, κάτι που αποτυπώνεται στα λεγόμενα του συμβούλου της φίρμας, Χέλμουτ Μάρκο.

«Πιστεύαμε πως ο Φέτελ ήταν ο καλύτερος των καλύτερων. Αλλά μετά ήρθε ο Μαξ. Ο Φέτελ ήταν πάρα πολύ σκληρός εργάτης με εντυπωσιακή βασική ταχύτητα, αλλά υπό αυτή την έννοια, ο Φερστάπεν είναι ένα βήμα μπροστά. Μπορεί να οδηγήσει στα όρια από την αρχή. Πρόκειται για ένα απίστευτο φυσικό ταλέντο με εξίσου εντυπωσιακή βασική ταχύτητα. Έχει απίστευτο έλεγχο στο αυτοκίνητο, ειδικότερα όταν οδηγεί στο όριο», ανέφερε ο Μάρκο.

Όντως, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Ο Φερστάπεν οδηγεί από την αρχή στο όριο, σημειώνει αμέσως τους ταχύτερους γύρους σε όλες τις διαδικασίες και ο τρόπος που οδηγεί, έχει κάνει πολλούς να ξεχάσουν το πέρασμα του Φέτελ από τη Red Bull, έστω και αν ο Γερμανός διαθέτει δύο περισσότερα παγκόσμια πρωταθλήματα από τον Ολλανδό.

Tags: