Καραδοκεί ο Σουμάχερ για τις θέσεις των Ντε Βρίες, Σάρτζεντ

Ο Μικ Σουμάχερ

i

©Mercedes

Καραδοκεί ο Σουμάχερ για τις θέσεις των Ντε Βρίες, Σάρτζεντ

Δημήτρης Μπαλής • 16:19 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.08.2024

Δημοσιεύματα και φήμες κάνουν λόγο πως ο Μικ Σουμάχερ ενδέχεται να πάρει τη θέση του Νικ ντε Βρίες ή του Λόγκαν Σάρτζεντ.

Μπορεί ο Τότο Βολφ να είχε πει πριν από μερικές εβδομάδες πως προορίζει τον Μικ Σουμάχερ για αντικαταστάτη του Λιούις Χάμιλτον ή του Τζορτζ Ράσελ, το γερμανικό περιοδικό «Bild», όμως, βάζει «φωτιά» σε μια πιθανή μετακίνηση του Γερμανού οδηγού. Το δημοσίευμα σημειώνει πως ο γιος του επτά φορές τιτλούχου στη Formula 1, Μίκαελ, θα εξασφαλίσει θέση κανονικού οδηγού το 2024 στη Williams ή τη Sauber, με φαβορί την πρώτη.

Μάλιστα, υπάρχουν και φήμες που κάνουν λόγο πως η Williams, που εφοδιάζεται με κινητήρα Mercedes, ίσως ενδιαφερθεί για τον Σουμάχερ μετά τις εντυπωσιακές δοκιμές που πραγματοποίησε στη Βαρκελώνη για τα ελαστικά της Pirelli. Ο Σουμάχερ συμπλήρωσε περίπου 150 γύρους με το τωρινό αυτοκίνητο της Mercedes.

Οι φήμες ίσως να έχουν κάποια βάση από τη στιγμή που το πρώην στέλεχος των Γερμανών για τη στρατηγική και νυν τεχνικός διευθυντής στη Williams, Τζέιμς Βόουλες, ποτέ δεν στήριξε τον Λόγκαν Σάρτζεντ. Τόσο αυτός, όσο και ο Νικ ντε Βρίες στην Alpha Tauri, αποτελούν τους μοναδικούς οδηγούς που δεν έχουν αποσπάσει φέτος πόντο στο πρωτάθλημα, κάτι που ισχυροποιεί την ενδεχόμενη μετακίνηση του Γερμανού στη Williams.

Ο Μικ Σουμάχερ στις δοκιμές της Ισπανίας ©Pirelli

Ερωτηθείς για την πιθανότητα επιστροφής του στη Formula 1, ο 24χρονος Σουμάχερ εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί, σημειώνοντας. «Φυσικά και θα το έκανα. Όμως, κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί. Βλέπετε, υπάρχουν και συμβόλαια που πρέπει να ολοκληρωθούν. Βασικά, πιστεύω πως κάθε ομάδα αποτελεί καλή προοπτική για εμένα. Είμαι πάντα έτοιμος για δράση. Πιστέψτε με, δουλεύω σκληρά και ελπίζω σύντομα να επιστρέψω. Πολύ σύντομα».

Tags: