Κόβεται η ανάσα με το τρομακτικό ατύχημα στον αγώνα της Ρώμης στη Formula E (vid)
i

©printscreen

Κόβεται η ανάσα με το τρομακτικό ατύχημα στον αγώνα της Ρώμης στη Formula E (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:11 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 14.08.2024

Μια τρομακτική σύγκρουση πολλών μονοθεσίων έλαβε χώρα στο γκραν πρι της Ρώμης της Formula E, με τους οδηγούς που ενεπλάκησαν στο ατύχημα να είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ο πρώτος από τους δύο αγώνες της Formula E στην Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο διακόπηκε στον ένατο γύρο των αγώνων, αφού πολλά μονοθέσια ενεπλάκησαν σε ένα τρομακτικό ατύχημα. 

Ο Σαμ Μπερντ της Jaguar, ο οποίος είχε ξεκινήσει στην πρώτη σειρά του grid μαζί με τον ομόσταβλό του Μιτς Έβανς και αρχικά είχε οδηγήσει τους πρώτους γύρους, έχασε τον έλεγχο μέσω της αριστερής στροφής 6. 

Ενώ οι Τζέικ Ντένις, Νικ Κάσιντι και Μαξιμιλιάν Γκύντερ αμέσως πίσω κατάφεραν να αποφύγουν το περιστρεφόμενο μονοθέσιο του Μπερντ μετά την αναπήδηση του Βρετανού από τον τοίχο, ο Σεμπαστιέν Μπουεμίi της Envision Racing δεν μπόρεσε να αποφύγει την Jaguar που είχε σταματήσει στην άκρη της πίστας. 

Η σφοδρή σύγκρουση οδήγησε τη Jaguar του Μπερντ πιο πέρα ​​στην αγωνιστική γραμμή, με τον Στόφελ Βαντόρν της DS Penske να χτυπά τον τοίχο αποφεύγοντας, προτού τη Maserati του Εντοάρντο Μορτάρα υποστεί βαριά μετωπική σύγκρουση με την Jaguar

Το προκύπτον χάος και τα συντρίμμια προκάλεσαν ένα φαινόμενο κονσέρτινας πίσω από το οποίο διεκδικούσαν οι Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα (Porsche), Λούκας ντι Γκράσι (Mahindra) και Ρόμπιν Φρέινς (Abt Cupra). Όλοι οι οδηγοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό κατάφεραν να βγουν από τα αντίστοιχα αυτοκίνητά τους και έχουν ελεγχθεί στο ιατρικό κέντρο, με τους πιλότους τελικά να είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Tags: