Η υπερπροσπάθεια που έκανε ο Καναδός για να τρέξει στον γκραν πρι του Μπαχρέιν.
Ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της Aston Martin δε θα μπορούσε να περιμένει αυτά τα αποτελέσματα στο γκραν πρι του Μπαχρέιν.
Κατ' αρχάς, ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να περάσει τους Λιούις Χάμιλτον και Κάρλος Σάινθ, κερδίζοντας επάξια την τρίτη θέση του βάθρου, ενώ ο Λανς Στρολ, αν και... μισός, μπόρεσε να τερματίσει έκτος. Ηταν ένα απίθανο αποτέλεσμα για την Aston Martin, η οποία με το... καλημέρα, έδειξε τις διαθέσεις της.
20:07 - 06.03.2023
Τα 5+1 πράγματα που μας έμειναν από το πρώτο γκραν πρι της χρονιάς στο Μπαχρέιν
Το γκραν πρι του Μπαχρέιν του 2023 ξεκίνησε τη σεζόν με μία εμφατική νίκη του Μαξ Φερστάπεν. Ποιες είναι οι πρώτες διαπιστώσεις από την έναρξη της σεζόν.
Και ενώ γνωρίζουμε για το τι είναι ικανός ο... γερόλυκος της Formula 1, ο 41 ετών Αλόνσο, για τον Στρολ το κίνητρο για να μετάσχει στο πρώτο γκραν πρι της νέας σεζόν, ήταν μεγάλο. Βέβαια, είχε να αντιμετωπίσει πολύ πόνο και έπρεπε να αντέξει. Ο Καναδός, λοιπόν, είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατο κατά τη διάρκεια προπόνησης, προ ημερών, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά. Ως εκ τούτου, έχασε τις δοκιμές στο Μπαχρέιν, πριν 10 ημέρες, κάτι που σήμαινε ότι δεν είχε τα απαραίτητα data για την πίστα, εκεί όπου στη συνέχεια διεξήχθη το πρώτο γκραν πρι για φέτος. Κι όμως, όχι μόνο κατάφερε να αγωνιστεί, αλλά και να τερματίσει έκτος, δείχνοντας πως όταν έχεις θέληση και πάθος, όλα μπορούν να γίνουν.
Τι συνέβη, όμως, στο ατύχημα, με αποτέλεσμα να αποκαλούμε τον Στρολ superman; Κατά το ατύχημα τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι, στο οποίο προχώρησε σε επέμβαση. Τραυματίστηκε και στο αριστερό, ενώ έσπασε και το δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Ήταν αμφίβολος για τον αγώνα στο Μπαχρέιν, κι όμως, κατάφερε σε μερικές ημέρες να επανέλθει και να τρέξει. Ο ίδιος δήλωσε πως μετά την επέμβαση, δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του, αλλά ευχαρίστησε τον Θεό, σημειώνοντας ότι ευτυχώς που έσπασε το δάχτυλο του δεξιού του ποδιού και όχι του αριστερού του. Βλέπετε, οι οδηγοί της Formula 1 δεν έχουν τρία πεντάλ να διαχειριστούν, αλλά δύο. Με το αριστερό πόδι πατούν το φρένο και με το δεξί το γκάζι. Επειδή λοιπόν το αριστερό ασκεί μεγαλύτερη πίεση, ο Στρολ μπορούσε να πατά το δεξί, χρησιμοποιώντας λιγότερη.
Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο πατέρας του Στρολ, εξέφρασε την υπερηφάνεια του που ο γιος του κατάφερε να αντέξει τόσα πολλά. Κι εδώ που τα λέμε, ποιος θα μπορούσε να μετάσχει σε γκραν πρι όπου σε κάθε ευθεία και στροφή λειτουργείς στο όριο, έχοντας τέτοια τραύματα; Συγχαρητήρια στον Στρολ, που ενώ δεν ήταν ούτε στο 70% έτοιμος, οδήγησε και κατάφερε να αποσπάσει πόντους για την ομάδα του.