Ο Χάμιλτον είναι έτοιμος να αγοράσει ομάδα στο MotoGP

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes F1 Media

Ο Χάμιλτον είναι έτοιμος να αγοράσει ομάδα στο MotoGP

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:00 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:26 - 03.07.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για τον ενδεχόμενο αγοράς της Gresini Ducati.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Gresini Racing για την αγορά της δορυφορικής ομάδας του MotoGP της Ducati.

Σε μια κίνηση που προτάθηκε για πρώτη φορά από πηγές του The Race κατά την έναρξη του Σαββατοκύριακου του ολλανδικού GP και από τότε που επιβεβαιώθηκε από πολλούς ανθρώπους με γνώση της λειτουργίας της ομάδας, ο Βρετανός έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά της Gresini.

Ένα μέλος του στενού κύκλου του Χάμιλτον ήταν «παρών» με την Gresini στο Άσεν το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς ο οδηγός της Mercedes και οι εκπρόσωποί του αναζητούν την εμπορική βιωσιμότητα της ανάληψης της ομάδας σε μια καίρια στιγμή στην ιστορία του MotoGP.

Η Gresini είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του MotoGP, με ιστορία που χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και έχει κερδίσει τίτλους όπως οι Νταιγίρο Κάτο, Τόνι Ελίας και Χόρχε Μάρτιν σε χαμηλότερες κατηγορίες, ενώ αστέρια όπως οι Σέτε Γκιμπερνό, Μάρκο Μελαντρί και ο αείμνηστος Μάρκο Σιμοντσέλι έχει αγωνιστεί για τίτλους MotoGP και νίκες σε αγώνες με την Gresini.

Έγινε η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia το 2015 και στη συνέχεια ανέλαβε η Νάντια Παντοβάνι το 2021 μετά τον θάνατο του συζύγου της και ιδρυτή της ομάδας Φαούστο Γκρεσίνι. Ο Γκρεσίνι επανήλθε σε ανεξάρτητο καθεστώς με δορυφορικά μηχανήματα της Ducati για το 2022 και από τότε έχει δυναμώσει, σημειώνοντας νίκες συνολικά και Σπριντ με τους Ενέα Μπαστιανίνι, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και Άλεξ Μάρκεθ, προτού κάνει το μεταγραφικό μπαμ υπογράφοντας τον Μαρκ Μάρκεθ από τη Honda για το 2024.

Θυμίζουμε πως η Liberty Media ήρθε σε συμφωνία με τη Dorna Sports για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του MotoGP. Οι Αμερικανοί έχουν ήδη στο portfolio τους τη Formula 1, η οποία έχει δει τεράστια άλματα δημοτικότητας τα τελευταία χρόνια.