Λούις Χάμιλτον: «Είναι βαρετό να ηγείσαι σε όλο τον αγώνα, πρέπει κάτι να κυνηγάς»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Λούις Χάμιλτον: «Είναι βαρετό να ηγείσαι σε όλο τον αγώνα, πρέπει κάτι να κυνηγάς»

Νεφέλη Μπισμπίκη • 14:51 - 29.08.2024

Ο Λούις Χάμιλτον παραδέχτηκε πως προτιμά να έχει ισχυρούς αντιπάλους και να δίνει μάχη για να κερδίσει, οτιδήποτε άλλο είναι απλά βαρετό.

Ο Χάμιλτον έχει κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή επτά φορές και με την McLaren αλλά και με την Mercedes. Τα επόμενα χρόνια ήρθε ο Φερστάπεν και εκεί γνώρισε έναν ισχυρό αντίπαλο, που όπως παραδέχεται ο Βρετανός, ο ανταγωνισμός είναι αυτός που κάνει την νίκη στην Formula1 πιο ενδιαφέρουσα.

Πήρε φωτιά το μονοθέσιο του Λόγκαν Σάρτζεντ - τρομακτικές εικόνες
FORMULA 1

14:12 - 24.08.2024

Πήρε φωτιά το μονοθέσιο του Λόγκαν Σάρτζεντ - τρομακτικές εικόνες

Ο Αμερικανός οδηγός της Williams, Λόγκαν Σάρτζεντ τρόμαξε τους πάντες, αφού με το μονοθέσιό του έπεσε πάνω στις μπαριέρες στο FP3 του Gran Prix της Ολλανδίας, με αποτέλεσμα αυτό να διαλυθεί και να πάρει φωτιά.

Μιλώντας για τις φορές που έκανε «περίπατο» στην πίστα και έφτανε στον τερματισμό με άνεση, ανέφερε:

«Ω Θέε μου, είναι τόσο βαρετές....Ειλικρινά, το να ξεκινάς από την πρώτη θέση και να ηγείσαι σε όλο τον αγώνα είναι αληθινά βαρετό, σε σύγκριση με μια μάχη από τις πιο πίσω θέσεις, που σε κάνει να αγωνίζεται. Διότι αυτό δεν είναι αγώνας. Είναι κάλλιστα σαν να βρίσκεσαι σε δοκιμές. Συντηρείς μια χρονική διαφορά που έχεις φτιάξει, αλλά πρέπει να παραπλανήσεις τον εαυτό σου ότι μάχεσαι με ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά σου, ή κάτι τέτοιο. Πρέπει κάτι να κυνηγάς».

Είναι διαφορετικό όταν έχεις ένα ή περισσότερα αυτοκίνητα μπροστά σου, και μια πίστα όπου μπορείς να προσπεράσεις, όπως του Όστιν ή του Σίλβερστοουν, για παράδειγμα. Προσπαθείς να ανακαλύπτεις διαφορετικές γραμμές, να εκμεταλλεύεσαι τα ελαστικά, τον αέρα, τις ριπές του ανέμου, όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα. Κι όταν μια επιτέλους μπαίνεις σε μια μάχη, αυτό είναι το καλύτερο που υπάρχει. Η πιο ικανοποιητική εμπειρία που μπορεί να έχεις ως οδηγός».