Φερστάπεν: «Πιστεύω ότι η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί, θα είμαι έτοιμος για αυτό το Σαββατοκύριακο»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Φερστάπεν: «Πιστεύω ότι η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί, θα είμαι έτοιμος για αυτό το Σαββατοκύριακο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:45 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται τις επιπτώσεις μιας ασθένειας που προσβλήθηκε πριν από το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν προκρίθηκε 15ος στις κατατακτήριες και τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας, παίρνοντας τον έξτρα βαθμό για τον γρηγορότερο γύρο. Με αποτέλεσμα να δίνει στον Ολλανδό το προβάδισμα στο πρωτάθλημα των οδηγών έναντι του team mate του στη Red Bull, Σέρχιο Πέρες. 

Ωστόσο, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε ότι αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις μιας ασθένειας που κόλλησε νωρίτερα τον Μάρτιο.

Κοιτάζοντας μπροστά στο διάλειμμα τριών εβδομάδων μεταξύ Αυστραλίας και Αζερμπαϊτζάν, ο 26χρονος είπε: «Δεν ανυπομονούσα (για το διάλειμμα), αλλά στη συνέχεια αρρώστησα πραγματικά και αγωνίζομαι λίγο από τότε, ειδικά τον τελευταίο αγώνα, οπότε νομίζω ότι για μένα τώρα αυτές οι τρεις εβδομάδες είναι ακριβώς για να επιστρέψω σε πλήρη φυσική κατάσταση».

Και συνέχισε: «Όμως, όταν μπήκα στο αυτοκίνητο για τις πρώτες δοκιμές, ακόμα και μετά από έναν γρήγορο γύρο χρειαζόμουν άλλους δύο για να αναπνεύσω και πάλι κανονικά. Οπότε, αναμφίβολα αυτό με επηρέασε όλο το τριήμερο, και δεν ήταν κάτι που μου άρεσε. Ήταν ένας από τους πρώτους αγώνες που αισθάνθηκα ότι είχα περιορισμένη φυσική κατάσταση, κι αυτό είναι εκνευριστικό όταν βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο.

Σίγουρα με επηρέασε όλο το Σαββατοκύριακο, κάτι που δεν μου άρεσε γιατί ήταν ένας από τους πρώτους αγώνες όπου ένιωθα ότι ήμουν σωματικά περιορισμένος και αυτό είναι πραγματικά απογοητευτικό όταν είσαι έξω στο αυτοκίνητο, αλλά από τότε προσπαθώ να το δουλέψω, προσπαθώντας να το βελτιώσω και νομίζω ότι έχει βελτιωθεί πολύ, έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να είναι εντάξει», είπε ο Φερστάπεν.

Ο Φερστάπεν προσπαθεί τώρα να αφήσει πίσω του απογοητευτικές αναμνήσεις από το περσινό Αυστραλιανό Γκραν Πρι, το οποίο τον είδε να εγκαταλείπει, ενώ ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο περσινός νικητής στη πίστα της Μελβούρνης.

«Ναι, πέρυσι ήταν πολύ απογοητευτικό εδώ, όντας αργός στον αγώνα, αποσυρόμενοι από τον αγώνα, αλλά νομίζω ότι καταλάβαμε επίσης αρκετά γρήγορα μετά το Σαββατοκύριακο τι κάναμε λάθος φυσικά με το στήσιμο του μονοθεσίου. Νομίζω ότι από τότε και μετά ήταν εντάξει όσον αφορά την αξιοπιστία και φυσικά κάναμε μεγάλα βήματα με την απόδοση του αυτοκινήτου».

Το Albert Park είναι μία από τις λίγες πίστες στις οποίες ο Φερστάπεν δεν έχει κερδίσει Γκραν Πρι και ο Ολλανδός είπε ότι αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς η Red Bull τερμάτισε στην κορυφή στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν.

«Ναι, φυσικά ήταν λίγο διαφορετικά τότε επειδή τα τελευταία χρόνια δεν ήμασταν ποτέ τόσο καλοί στην αρχή της χρονιάς, οπότε νομίζω ότι αν αυτός ο αγώνας θα ήταν σε διαφορετική θέση στο ημερολόγιο, τότε πιθανότατα θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα εδώ, αλλά δεν είναι έτσι. Αλλά ναι, σίγουρα χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα εδώ», είπε.

«Νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες φυσικά για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να κάνουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο».