Σαν σήμερα ο Μαξ Φερστάπεν έγραψε ιστορία

Σαν σήμερα ο Μαξ Φερστάπεν έγραψε ιστορία

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:10 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 14.08.2024

Σαν σήμερα το 2016 ο Μαξ Φερστάπεν πέτυχε τη πρώτη του νίκη στη Formula 1 στο γκραν πρι της Βαρκελώνης και έγραψε ιστορία.

Ο Μαξ Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε μια σύγκρουση στον πρώτο γύρο μεταξύ του Λιούις Χάμιλτον και του Νίκο Ρόσμπεργκ για να γίνει ο νεότερος νικητής της Formula 1 αυτή την ημέρα του 2016. 

Ο 18χρονος Φερστάπεν έδειξε ωριμότητα πέρα ​​από τα χρόνια του στο ντεμπούτο του στη Red Bull για να αμυνθεί εξαιρετικά στον Κίμι Ράικονεν της Ferrari και να θριαμβεύσει στο Ισπανικό γκραν πρι. 

Ο Ολλανδός, ο οποίος είχε προβιβαστεί από την Toro Rosso στη Red Bull μόνο μετά την αποχώρηση του Ντανίλ Κβίατ την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπέρασε το νεότερο ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ που είχε σημειωθεί στο Ιταλικό γκραν πρι του 2008 για δύο χρόνια και 137 ημέρες. 

Ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, αποδοκιμάστηκε από την ωριμότητα του Φερστάπεν, λέγοντας: «Είναι δικός του άνθρωπος και πολύ μαζί νεαρός. Δεν θα πίστευες ποτέ ότι ήταν 18. Ήταν γρήγορος, μετρημένος και ώριμος. Αμύνθηκε απίστευτα καλά απέναντι σε έναν έμπειρο επαγγελματία όπως ο Κίμι και το να πετύχει την πρώτη του νίκη στα γκραν πρι, που έγινε ο νεότερος νικητής στο ντεμπούτο του για την ομάδα, είναι παραμυθένιο πράγμα». 

Ο Χόρνερ, ο οποίος ήταν τότε 42 ετών, αστειεύτηκε: «Είναι ο πρώτος οδηγός που είχα ότι νόμιμα θα μπορούσα να γίνω πατέρας του!». Ο Φερστάπεν κέρδισε τα δύο τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα με την ομάδα, κερδίζοντας τον ανταγωνισμό του με τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.