Ο Φερστάπεν χτύπησε πουλί που βρέθηκε στο δρόμο του στο Grand Prix του Μόντρεαλ (vid)
i

©PrtScr twitter

Ο Φερστάπεν χτύπησε πουλί που βρέθηκε στο δρόμο του στο Grand Prix του Μόντρεαλ (vid)

Κώστας Τσιακλής • 11:23 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν χτύπησε ένα πουλί που βρέθηκε μπροστά του, στην προσπάθεια του να τερματίσει ξανά πρώτος σε Grand Prix.

Ο Μαξ Φερστάπεν βγήκε και πάλι νικητής σε αγώνα της Formula 1, αυτή τη φορά στο Μόντρεαλ. Ο Ολλανδός πέραν από τους άλλους οδηγούς, είχε να αντιμετωπίσε και ένα πουλί, το οποίο βρέθηκε μπροστά στο δρόμο του και φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να το αποφύγει.

Η νίκη στο Μόντρεαλ ήταν η 6η φετινή του Μαξ Φερστάπεν σε 8 γκραν πρι. Ο Ολλανδός ξεκινώντας με τη Red Bull από την πολ ποζίσιον έφυγε σαν σίφουνας μπροστά και «μην τον είδατε τον Παναγή από τα Μέγαρα»…

Ο Φερστάπεν δείχνει ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα νωρίς, κι ας μην έχουμε φθάσει καν στα μισά, ειδικά επειδή οι αντίπαλοί του δεν είναι ικανοί να τον απειλήσουν. Ισως αν η Aston Martin και η Mercedes βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, ίσως να τον απειλήσουν. Για τη Ferrari έχουμε καιρό ακόμα να τα πούμε.

Για τη δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Αλόνσο και Χάμιλτον. Ο Ισπανός που ξεκίνησε δεύτερος προσπεράστηκε από τον Βρετανό στην πρώτη στροφή του αγώνα, όμως ο Αλόνσο ξαναπέρασε στον 23ο γύρο και παρά την κατά διαστήματα πίεση, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί.

Οι δύο Ferrari για μία ακόμα φορά έμειναν εκτός νυμφώνος, ενώ από την ενδοεπικοινωνία έδωσαν ξεκάθαρη οδηγία να μην προσπαθήσει να περάσει ο Σάινθ τον Λεκλέρ!

Πλέον στη βαθμολογία των οδηγών ο Φερστάπεν προηγείται 195 βαθμούς, με τον Πέρες να βρίσκεται δεύτερος με 126. Ακολουθούν οι Αλόνσο με 117, Χάμιλτον με 102 και Σάινθ με 68. Στη βαθμολογία κατασκευαστών η Red Bull είναι πρώτη με 321 βαθμούς, με την Mercedes να έχει 167. Η Aston Martin είναι τρίτη με 154 ενώ Ferrari και Alpine ακολουθούν με 122 και 44 βαθμούς αντίστοιχα.

Ένα από τα στιγμιότυπα του αγώνα ήταν ένα περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός οδηγός στους πρώτους γύρους είχε αναφέρει στους μηχανικούς του ότι νομίζει πως χτύπησε ένα πουλί που βρέθηκε μπροστά του. Ένα βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά στις κόκκινες με άσπρες γραμμές θα καταλάβει ότι όντως αυτό συνέβη.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: