Με τρεις οδηγούς δε θέλει να έχει... πάρε-δώσε στην πίστα ο Ράσελ

Ο Τζορτζ Ράσελ

i

©Mercedes

Με τρεις οδηγούς δε θέλει να έχει... πάρε-δώσε στην πίστα ο Ράσελ

Δημήτρης Μπαλής • 17:25 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 14.08.2024

Ο οδηγός της Mercedes δεν τους κατονόμασε, καθώς δε θέλει να χαλάσει τη σχέση τους, αλλά ίσως να είναι πιο προσεκτικός σε ενδεχόμενη μονομαχία τους.

Όλοι οι οδηγοί κατά τη διάρκεια της καριέρας τους στη Formula 1, αλλά και σε άλλα μηχανοκίνητα σπορ έχουν επαφές με άλλους συμμετέχοντες. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος είχε φέτος μια επαφή με τον Μαξ Φερστάπεν στον Sprint race του Αζερμπαϊτζάν. Ο Ολλανδός είχε βρίσει τότε τον Βρετανό, αλλά ο ίδιος ο Ράσελ το χαρακτήρισε ως αγωνιστικό συμβάν, όπως και οι κριτές. Επίσης, μια άλλη χαρακτηριστική επαφή ήταν το 2021 στο γκραν πρι της Εμίλια Ρομάνα, όπου σε βρόχινες συνθήκες έχασε τον έλεγχο της Williams, με το εμπρός μέρος να καρφώνει το HALO του Βαλτέρι Μπότας, που τότε αγωνιζόταν στη Mercedes.

Σε γενικές γραμμές, όμως, ο Ράσελ χαρακτηρίζεται ήρεμος οδηγός, όχι επικίνδυνος, σημειώνοντας πως τους περισσότερους τους εμπιστεύεται μέσα στην πίστα. «Πιστεύω πως όλοι γνωριζόμαστε καλά. Γνωρίζουμε το στιλ του άλλου, αλλά και τα ρίσκα που παίρνει. Πρώτα αγωνίστηκα ενάντια στον Φερστάπεν, τον Λεκλέρ και τον Οκόν το 2011. Μάλιστα, αυτό έγινε πριν αγωνιστώ κόντρα στους Άλμπον και Νόρις, κάτι το οποίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού όλοι είναι διαφορετικής εθνικότητας. Ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλον και αυτό φαίνεται στον τρόπο που οδηγούμε», ανέφερε αρχικά ο Ράσελ, που αρνήθηκε στη συνέχεια να κατονομάσει τους τρεις οδηγούς που δεν τους εμπιστεύεται στην πίστα.

«Υπάρχουν, όμως, τρεις στο γκριντ που δεν αισθάνομαι και τόσο άνετα. Υπάρχει εμπιστοσύνη με τους περισσότερους, αλλά δεν νομίζω πως οι συγκεκριμένοι προσέχουν τους άλλους. Άρα, προτιμάς να μονομαχείς σκληρά με τους σπουδαίους οδηγούς, καθώς έχουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους και το τοποθετούν σωστά στην πίστα και όχι σε επικίνδυνο σημείο, συγκριτικά με κάποιους άλλους που δεν βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο».

Αναπόφευκτα, το μυαλό πολλών θα πάει στον Φερστάπεν, που κατά τα πρώτα στάδια της καριέρας του είχε πολλές επαφές. Όμως, ο Ράσελ πρόσθεσε πως τα λεγόμενά του δεν έχουν καμία σχέση με τον Ολλανδό και εξήγησε το γιατί. «Όταν πολεμάς για τον τίτλο, οδηγείς κάπως διαφορετικά και δίκαια. Τώρα ο Φερστάπεν είναι πιθανότατα λιγότερο επιθετικός σε σχέση με το παρελθόν, γιατί δεν είναι σε θέση που αναγκάζεται να είναι επιθετικός. Επίσης, μπορεί να χάσει μια θέση, αλλά γνωρίζει πώς να την κερδίσει πίσω».

Tags: