Μήνυμα Μάρκο προς Πέρες

Ο Χέλμουτ Μάρκο με τον Σέρχιο Πέρες στο Μπακού

i

©REDBULLCONTENTPOOL

Μήνυμα Μάρκο προς Πέρες

Δημήτρης Μπαλής • 09:22 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:22 - 14.08.2024

Ο σύμβουλος της Red Bull τόνισε πως ο «Τσέκο» θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμό, καθώς δεν είναι ό,τι καλύτερο μία Red Bull να απουσιάζει από το Q3.

Το καναδικό γκραν πρι, σίγουρα θα μνημονεύεται για καιρό στη Red Bull. Η ομάδα συμπλήρωσε 100 νίκες στη Formula 1, ο Άντριαν Νιούι 200 επιτυχίες με μονοθέσιο που σχεδίασε, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν 41 καρό σημαίες πρώτος, ισοφαρίζοντας τις πρώτες θέσεις του μεγάλου και αξέχαστου Άιρτον Σένα.

Ενώ λοιπόν ο Φερστάπεν μπόρεσε να αυξήσει το προβάδισμά του επί του Σέρχιο Πέρες στους 69 πόντους, ο Μεξικανός είδε για μια ακόμα φορά τα επίσημα δοκιμαστικά από τον... πάγκο. Πιο συγκεκριμένα, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει για τρίτη συνεχή φορά στο Q3, έστω και αν ξεκίνησε κάτω από τη 10η θέση, τερματίζοντας εν τέλει έκτος.

Με τη φόρα που έχει πάρει η Red Bull, φαίνεται λίγο άσχημο να υπάρχει από τη μια ο Φερστάπεν που κερδίζει συνεχώς και από την άλλη ο Πέρες που δεν μπορεί να μετάσχει στο Q3. Μιλώντας για την περίπτωση του «Τσέκο» ο Χέλμουτ Μάρκο, του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του.

«Το να βρεθεί παραπάνω από την έκτη θέση, ξεπερνώντας τις Ferrari, δεν ήταν δυνατό, αλλά ο Τσέκο θα πρέπει να δυναμώσει στις επίσημες δοκιμές», ήταν τα λόγια του συμβούλου της Red Bull.

Η Red Bull έφθασε τις 100 νίκες στον Καναδά ©redbullcontentpool

Δεν είπε κάτι περισσότερο σχετικά με τον Μεξικανό, αλλά είναι πασιφανές πως αν δεν φέρει τα αποτελέσματα που απαιτούνται, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές. Η Red Bull είναι μια ομάδα που μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν να αλλάζει τους οδηγούς της, ανεξάρτητα από το σημείο που βρίσκεται η σεζόν και ίσως ο Πέρες θα πρέπει να σκεφτεί πως αν δεν βελτιωθεί, τίποτα δεν αποκλείεται.

Για όσους έχουν ξεχάσει, δοκιμαστής στη Red Bull είναι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, του οποίου το επίπεδο όπως είχε πει πριν από μερικούς μήνες ο Λιούις Χάμιλτον, δεν είναι για δοκιμαστής, αλλά για να αγωνίζεται κανονικά στα γκραν πρι.

Tags: