Όσα ξέρουμε για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ και η πιθανή «επανεμφάνιση» του επτά φορές πρωταθλητή F1

Μίκαελ Σουμάχερ

i

© IMAGO

Όσα ξέρουμε για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ και η πιθανή «επανεμφάνιση» του επτά φορές πρωταθλητή F1

Μιχάλης Καλογήρου 16:41 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 03.10.2024

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από 11 χρόνια και έδωσε στους εκατομμύρια φανς του ελπίδα για την κατάστασή του.

Ο επτά φορές πρωταθλητής της F1, Μίκαελ Σουμάχερ, λέγεται ότι έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά το ατύχημα. Ο Μίκαελ παρευρέθηκε στον γάμο της κόρης του Τζίνα το περασμένο Σάββατο (28/9) σε βίλα στη Μαγιόρκα.

Μετά το δραματικό ατύχημα που είχε τον Δεκέμβριο του 2013 στις Άλπεις, το τοπίο γύρω από την κατάσταση της υγείας του είναι κάπως θολό, αφού έχουν υπάρξει ελάχιστες πληροφορίες για αυτή τα τελευταία χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι Μίκαελ Σουμάχερ εξακολουθεί να χρειάζεται ιατρική περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπήρξαν φωτογραφίες του Σουμάχερ στον γάμο, αφού όλοι οι καλεσμένοι υποχρεούνταν να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην είσοδο.

Πάντως, μια επανεμφάνιση του Σουμάχερ είναι πιθανή, αφού και ο γιός του Μικ έκανε πρόταση γάμου στην επι χρόνια σύντροφό του Λάιλα Χασάνοβιτς. Αρκετοί λοιπόν, αναμένουν μια δεύτερη δημόσια εμφάνιση του Μίκαελ στο μέλλον, σε έναν ακόμα ενδεχόμενο γάμο.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την υγεία του;

Σύμφωνα με τον γιατρό Γκάρι Χάρτσταιν, ο Μίκαελ αυτή την στιγμή έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί (δεν επιβεβαιώνεται).

Παλαιότερα, ο πρώην οδηγός της F1, Φίλιπ Στράιφ, ισχυριζόταν ότι - περίπου έναν χρόνο μετά το ατύχημα - ο Σουμάχερ ήταν ανάπηρος και καθηλωμένος σε αμαξίδιο. Οι ισχυρισμοί του πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Μια ακόμη πληροφορία για την υγεία του Μίκαελ είχε έρθει το 2022, από τον πρώην πρόεδρο της αθλητικής ομοσπονδίας της Ferrari, Ζαν Τόντ. Ο Τόντ ισχυριζόταν, ότι επισκέπτεται τακτικά τον φίλο του και πως παρακολουθούν μαζί αγώνες της F1.

Όσα είχε πει στην Γερμανική τηλεόραση το 2022: «Δεν μου λείπει ο Μίκαελ, γιατί τον βλέπω. Απλά μου λείπουν όσα συνηθίζαμε να κάνουμε μαζί. Βλέπουμε μαζί τους αγώνες της F1 κάποιες φορές».

Λίγους μήνες μετά είχε μιλήσει στην L'Equipe λέγοντας: «Είναι ακόμα ο Μίκαελ, απλά διαφορετικός. Έχει την φροντίδα της γυναίκας του και των παιδιών του. Η ζωή του είναι διαφορετική πλέον και είμαι ευγνώμων που μπορώ να τον βλέπω».

Το 2022 ο γιος του, Μικ είχε μιλήσει σε σπάνιες δηλώσεις για τον πατέρα του, προδίδοντας ουσιαστικά την κατάστασή του: «Θα έδινα τα πάντα για να μπορέσω να ξαναμιλήσω στον πατέρα μου», είχε πει τότε.

Η τελευταία πληροφορία για την υγεία του προήλθε από μέλος του κοντινού κύκλου του Σουμάχερ, τον Ρότζερ Μπενουά. Ο Μπενουά είχε ρωτηθεί τότε, αν ο Σουμάχερ θα ανάρρωνε ποτέ πλήρως από το ατύχημα. Ο ίδιος τότε απάντησε : «όχι, δεν υπάρχει καμία ελπίδα», ενώ χαρακτήρισε την περίπτωση του μια...τελειωμένη υπόθεση.

Όποια και αν είναι η αλήθεια το γεγονός πως ο Σουμάχερ κατάφερε να βρεθεί στον γάμο της κόρης του «γέννησε» ελπίδες για την κατάσταση της υγείας του θρύλου της Formula 1.