Πόσο κοστίζει η θεραπεία του θρύλου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ

Φωτ. IMAGO

Πόσο κοστίζει η θεραπεία του θρύλου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:26 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 02.10.2024

Το τεράστιο ποσό που πληρώνει ετησίως η οικογένεια του επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, μετά το ατύχημα στις Άλπεις το 2013.

Η είδηση ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από 11 χρόνια κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 λέγεται ότι παρευρέθηκε στον γάμο της κόρης του Τζίνας.

Η 27χρονη παντρεύτηκε τον σύζυγό της Ιαν το περασμένο Σάββατο (28/9) σε μια λαμπερή τελετή στη βίλα της οικογένειας στη Μαγιόρκα και τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία ανέφεραν ότι ο θρύλος της Formula 1 ήταν εκεί.

«Ξεκατίνιασμα» Ραλφ Σουμάχερ με την πρώην γυναίκα του: «Είσαι ψεύτρα!» - «Κι εσύ αξιολύπητος» - Στη φόρα συνομιλίες στο WhatsApp!
SPORT+

13:40 - 22.08.2024

«Ξεκατίνιασμα» Ραλφ Σουμάχερ με την πρώην γυναίκα του: «Είσαι ψεύτρα!» - «Κι εσύ αξιολύπητος» - Στη φόρα συνομιλίες στο WhatsApp!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ραλφ Σουμάχερ μετά τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του σχετικά με την αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος, καθώς έβγαλε στη φόρα μηνύματα στο WhatsApp του νυν συντρόφου του με την Κόρα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ εξακολουθεί να χρειάζεται ιατρική περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο μετά το ατύχημα που είχε τον Δεκέμβριο του 2013 στις Άλπεις που του άλλαξε τη ζωή δραματικά. Ο άλλοτε πρωταθλητής της Formula 1, από την οποία είχε αποσυρθεί λίγους μήνες νωρίτερα, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπειτα από πρόσκρουση σε βράχο κατά τη διάρκεια σκι στο χειμερινό θέρετρο Μαριμπέλ.

Αν και επέζησε, ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 πέρασε μήνες σε τεχνητό κώμα. Από τότε που του επετράπη να επιστρέψει στο οικογενειακό σπίτι στη λίμνη της Γενεύης τον Σεπτέμβριο του 2014, τον φροντίζουν η σύζυγός του και μια ομάδα ιατρών.

Σύμφωνα με την Mirror, κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής ελήφθησαν όλα μέτρα για να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα του θρύλου της Formula 1, καθώς όλοι οι καλεσμένοι φέρεται να έπρεπε να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην πόρτα, ώστε να μην μπορεί κανείς να τραβήξει φωτογραφίες του Σουμάχερ.

Το ποσό της θεραπείας του Μίκαελ Σουμάχερ

Το σπίτι που μένει ο Μίκαελ Σουμάχερ στην Ελβετία έχει μετατραπεί σε δωμάτιο νοσοκομείου. Η οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 να γίνει καλά. Για να γίνεται η θεραπεία του Σουμάχερ δαπανάται κάθε χρόνο ένα τεράστιο ποσό για να καλύπτονται οι ανάγκες του Γερμανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, στο οποίο περιλαμβάνονται όσα χρειάζεται ο θρύλος της Formula 1 για την αποκατάστασή του, αλλά και οι ανάγκες για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Γερμανού πρώην πρωταθλητή της Formula 1, έχει πουλήσει μέρος της περιουσίας του Μίκαελ Σουμάχερ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος της θεραπείας.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων έχουν «αλλάξει χέρια» ένα σπίτι στη Λίμνη της Γενεύης, μια κατοικία στη Νορβηγία, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος, μια πολυτελής Ferrari, καθώς και μια συλλογή 8 πανάκριβων ρολογιών του «Σούμι».

Το γεγονός πως ο Σουμάχερ κατάφερε να βρεθεί στον γάμο της κόρης του «γέννησε» ελπίδες για την κατάσταση της υγείας του θρύλου της Formula 1.