Τίτλοι τέλους: Ο Αλέις Εσπαργκαρό ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το MotoGP

Αλέις Εσπαργκαρό

i

©Photo by Joao Rico/DeFodi Images via Getty Images

Τίτλοι τέλους: Ο Αλέις Εσπαργκαρό ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το MotoGP

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:12 - 29.05.2024

Ο Αλέις Εσπαργκαρό σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους αγώνες στο τέλος του 2024.

Ο Αλέις Εσπαργκαρό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/5) την αποχώρησή του από το MotoGP στο τέλος της χρονιάς.

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε πριν από το GP της Καταλανίας αυτού του Σαββατοκύριακου ότι θα βάλει τέλος στην καριέρα του σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου, πλαισιωμένος από τους αναβάτες της κατηγορίας, την οικογένειά του, αλλά και τον αδελφό του Πολ.

Ο 34χρονος έγινε γνωστός και για τις έντονες συναισθηματικές του εκρήξεις, καθώς πολλές ήταν οι φορές που τσακώθηκε είτε με άλλους αναβάτες, είτε ακόμα και με μέλη της ομάδας του.

Ο Εσπαργκαρό έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο MotoGP το 2009 και ήταν αναβάτης πλήρους απασχόλησης για 13 σεζόν. Ο Ισπανός αναβάτης κέρδισε τρία γκραν πρι - Αργεντινή το 2022, Σίλβερστοουν και Βαρκελώνη το 2023 - και αγωνίστηκε με τις ART (Aprilia), Suzuki, Yamaha και Aprilia από το 2017.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από την ενεργό δράση ως αναβάτης πλήρους απασχόλησης. Ήταν 20 υπέροχα χρόνια σε αυτό το paddock και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για όσα έχουμε πετύχει μαζί με την Aprilia.

Γράψαμε ιστορία και αυτό δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Το διασκέδασα πολύ και έχουμε δημιουργήσει μια απίστευτη ομάδα ανθρώπων. Έχουμε ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο μπροστά μας, σε μια πίστα που μου αρέσει και όπου είμαι γρήγορος, και υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες μέχρι τη Βαλένθια όπου μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί», ήταν τα λόγια του Ισπανού.