Αναβλήθηκε το GP της Ινδίας για φέτος, στη θέση του το GP του Καζακστάν

Γκραν πρι 2023 Ινδίας

i

©Red Bull

Αναβλήθηκε το GP της Ινδίας για φέτος, στη θέση του το GP του Καζακστάν

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:00 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 30.05.2024

Το GP της Ινδίας αναβλήθηκε λόγω επιχειρησιακών ζητημάτων, με το Καζακστάν να είναι έτοιμο να πάρει τη θέση του στο καλεντάρι της κατηγορίας.

Η FIM, η IRTA και η Dorna Sports ανακοίνωσαν ότι το ινδικό γκραν πρι δεν θα πραγματοποιηθεί το 2024, με το MotoGP να αναβάλλει την επιστροφή του στη χώρα για τις αρχές του 2025 για επιχειρησιακούς λόγους.

Ακολουθώντας τις συμβουλές της κυβέρνησης του Ούταρ Πραντές, καθώς το κράτος συνεχίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή του στο MotoGP, το άθλημα θα επιστρέψει στο Buddh International Circuit τον Μάρτιο του 2025, όταν οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι βέλτιστες τόσο για τους θεατές όσο και για τους αναβάτες.

Τη θέση του GP της Ινδίας θα πάρει το Καζακστάν στο καλεντάρι του MotoGP το 2024, με τον αγώνα να λαμβάνει χώρα στην πίστα του Σοκόλ.

Ο πρώτος αγώνας στην ιστορία στο Καζακστάν ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί πέρυσι, αλλά ματαιώθηκε γιατί οι εγκαταστάσεις δεν ήταν έτοιμες στην ώρα τους. Φέτος ήταν όλα εντάξει, όμως το τριήμερο στο Καζακστάν αναβλήθηκε και πάλι λόγω των πλημμυρών.

Το GP του Καζακστάν θα διεξαχθεί τώρα από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου ως ο πρώτος αγώνας στο ασιατικό σκέλος του ημερολογίου του MotoGP 2024.

Αναλυτικά πως έχει διαμορφωθεί το καλεντάρι του MotoGP για το 2024:

Tags: