Αποχωρεί από την KTM ο κορυφαίος τεχνικός της, Φαμπιάνο Στερλατσίνι

Φαμπιάνο Στερλατσίνι

i

©KTM

Αποχωρεί από την KTM ο κορυφαίος τεχνικός της, Φαμπιάνο Στερλατσίνι

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:30 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 06.07.2024

Ο Φαμπιάνο Στερλατσίνι αποχωρεί από την KTM, καθώς ο Ιταλός και η αυστριακή ομάδα δεν κατάφεραν να τα βρουν στην ανανέωση του συμβολαίου τους.

Ο Φαμπιάνο Στερλατσίνι θα εγκαταλείψει τον ανώτερο ρόλο του στην KTM ως Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας για τους Αγώνες Δρόμου, αφού δεν κατάφερε να συμφωνήσει στους όρους για ένα νέο συμβόλαιο.

Ο Ιταλός πέρασε 17 χρόνια στη Ducati, ανεβαίνοντας στο ρόλο του τεχνικού συντονιστή του MotoGP. Στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο διάλειμμα από το άθλημα, πριν ξαναβγεί στην επιφάνεια με την KTM τον Ιούνιο του 2021.

Ο Στερλατσίνι ήταν υπεύθυνος για τις συνολικές δραστηριότητες αγώνων δρόμου της KTM μαζί με τον συνάδελφό του Αντιπρόεδρο Χενς Χάινμπαχ. Οι μόνοι άνθρωποι πάνω από αυτούς στην ιεραρχία αγώνων KTM ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Στέφαν Πίερερ, ο CMO Χούμπερτ Τρούκενποζλ και ο Διευθυντής Motorsports Πίτερ Μπαίερ.

«Ήταν μια θυελλώδης εβδομάδα για εμάς», είπε ο Μπάιερ κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμών στο Σάχσενρινγκ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις φήμες για την αποχώρηση του Στερλατσίνι από τον δημοσιογράφο, Σιμόν Κράφαρ. «Ο Φαμπιάνο ήταν στο τέλος του συμβολαίου του. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε κάποιες συζητήσεις. Προσπαθήσαμε να ανανεώσουμε. Δουλεύαμε για ένα νέο τριετές συμβόλαιο μαζί του. Αλλά στο τέλος της ημέρας, απλά δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα.

Για αυτόν η απόσταση από το σπίτι του ήταν ένα μέρος. Αλλά δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ως κύρια δικαιολογία. Απλώς δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα για το πώς να συνεχίσουμε. Γι' αυτό συμφωνήσαμε αμοιβαία να χωρίσουμε».

Ο Μπάιερ επέμεινε ότι ο Ιταλός έφυγε με καλές σχέσεις και θα παραμείνει «φίλος». «Έχει δημιουργήσει κάποιες περιοχές στο έργο μας που δεν καλύψαμε καν και τις έχει δημιουργήσει. Πήραμε διαφορετική κατεύθυνση. Πιστεύω ότι το έργο μας βρίσκεται σε πολύ πιο σταθερή βάση (χάρη στη συμβολή του). Έχουμε περισσότερους υπέροχους ανθρώπους και τους έχουμε βρει μαζί τα τελευταία χρόνια», είπε ο Μπάιερ.

«Είμαι χαρούμενος με αυτό που έκανε. Δεν θέλουμε να πούμε γιατί δεν θα συνεχίσουμε μαζί, αλλά δεν υπήρξε ''σπασμένο'' συμβόλαιο. Ήταν στο τέλος του συμβολαίου του και δεν μπορούσαμε να βρούμε συμφωνία για το μέλλον του. Επίσης, η απόσταση από το σπίτι του δεν βοήθησε. Συνολικά, φεύγει από την KTM ως φίλος».

Μένει να δούμε αν ο Στερλατσίνι θα ενταχθεί σε μια αντίπαλη ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας. Εκτός από την Ducati και την Aprilia, η Yamaha έχει επίσης ιταλική βάση. Ο Ιταλός θεωρήθηκε μια από τις μεγαλύτερες υπογραφές και μετακίνηση από την Ducati στην KTM τα τελευταία χρόνια.

Tags: