Διαψεύδει τις φήμες περί αγοράς της Gresini ο Χάμιλτον

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes F1 Media

Διαψεύδει τις φήμες περί αγοράς της Gresini ο Χάμιλτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:10 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 05.07.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον απαντά στην ερώτηση σχετικά με την αγορά της ομάδας MotoGP της Gresini

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για το ενδιαφέρον του για την αγορά της ομάδας του MotoGP, Gresini Ducati.

Ο οδηγός της Mercerdes φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση της ομάδας από την τρέχουσα ιδιοκτήτριά της Νάντια Παντοβάνι. Αλλά ο Βρετανός έδωσε τώρα τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα όταν ρωτήθηκε στο περιθώριο του Βρετανικού γκραν πρι.

«Πάντα μου άρεσε το MotoGP. Με ενδιαφέρει η ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά δεν είμαι ακόμα εκεί. Όπως έχω πει και στο παρελθόν ενδιαφέρομαι να μάθω την αξία των περιουσιακών στοιχείων -σ.σ. εννοεί ποια είναι η χρηματική αξία των ομάδων- και θέλω να μάθω πώς μπορώ να γίνω στο μέλλον ιδιοκτήτης ομάδας. Ίσως, στα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια, να μου δοθεί η ευκαιρία», δήλωσε ο Χάμιλτον.

Ο Φαούστο Γκρεσίνι, δύο φορές πρωταθλητής στα 125cc, ίδρυσε την ομάδα του MotoGP το 1997. Ο Ιταλός έφυγε από τη ζωή το 2021 και η ομάδα διοικείται πλέον από τη σύζυγό του, Νάντια.

Τις νίκες μέσω του Ενέα Μπαστιανίνι το 2022 και του Φάμπιο Ντι Τζιανναντόνιο το 2023 ακολούθησε η υπογραφή-βόμβα του Μαρκ Μάρκεθ φέτος. Το επόμενο έτος, παρόλο που η Gresini θα χάσει τον τελευταίο από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τη δική τους θέση στον κατασκευαστή λόγω της αποχώρησης της Pramac.