Δύσκολα θα προλάβουν το Γερμανικό GP οι Εσπαργκαρό και Ρινς

Αλέις Εσπαργκαρό και Άλεξ Ρινς

i

©Red Bull

Δύσκολα θα προλάβουν το Γερμανικό GP οι Εσπαργκαρό και Ρινς

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:50 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:15 - 01.07.2024

Ο Αλέις Εσπαργκαρό και ο Άλεξ Ρινς κάνουν «αγώνα δρόμου» για να προλάβουν το Γερμανικό GP, μετά από τις πτώσεις που είχαν στην Ολλανδία.

Το γκραν πρι της Ολλανδίας δεν κύλησε ιδανικά για τους Αλέις Εσπαργκαρό και Άλεξ Ρινς, καθώς αμφότεροι είχαν πτώσεις στην πρώτη στροφή της πίστας στο Σπριντ και στον «κυρίως» αγώνα. Έτσι η συμμετοχή και των δύο αναβατών είναι εξαιρετικά αμφίβολη εν όψει του Γερμανικού GP, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 5-7 Ιουλίου.

Όσον αφορά την περίπτωση του Εσπαργκαρό, ο αναβάτης της Aprilia έσπασε τον πέμπτο μετακάρπιο στο δεξί του χέρι μετά την πτώση του στο Σπριντ. Ο Ισπανός θα υποβληθεί σε μαγνητοθεραπεία έτσι ώστε να προσπαθήσει να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του τραύματος, προκειμένου να αγωνιστεί στο Γερμανικό GP.

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Μάσιμο Ρίβολα δήλωσε για τον Εσπαργκαρό: «Τώρα πρέπει να ελπίζουμε σε μια θαυματουργή ανάρρωση για τον Αλέις εν όψει του Σάχσενρινγκ», ήταν τα λόγια του.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρινς είχε μία τρομακτική πτώση στον αγώνα της Κυριακής και οι εξετάσεις που υποβλήθηκε έδειξαν ότι ο Ισπανός της Yamaha υπέστη κάταγμα στο δεξί του πόδι ενώ έχει και ένα αιμάτωμα στον δεξιό του καρπό.

Ο Team Director, Μάσιμο Μερεγκάλι ανέφερε σχετικά με την κατάσταση του Ρινς: «Ο Άλεξ ήταν πολύ άτυχος καθώς είχε μια πτώση στην πρώτη στροφή. Χτύπησε το δεξί του χέρι και πόδι και είμαστε τυχεροί που ο τραυματισμός δεν είναι πολύ σοβαρός ωστόσο πιθανότατα θα χρειαστεί και πάλι χειρουργική επέμβαση».