Επίσημα στην Gresini Ducati ο Μάρκεθ

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Repsol Honda

Επίσημα στην Gresini Ducati ο Μάρκεθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:12 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 14.08.2024

Μετά την φυγή του από την Repsol Honda, ο Μαρκ Μάρκεθ θα αγωνίζεται και επίσημα στην Gresini Ducati το 2024, στο πλευρό του αδελφού του, Άλεξ.

Ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στο MotoGP με τη Repsol Honda, κερδίζοντας έξι τίτλους και 59 γκραν πρι, ανήκει πλέον στο παρελθόν. 

Ο Ισπανός αναβάτης ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (10/10) από την Gresini Ducati για το 2024, εκεί που θα συναντήσει τον αδελφό του, Άλεξ

Το συμβόλαιο που υπογράφηκε θα έχει διάρκεια για την σεζόν του 2024 και έχει συναφθεί μεταξύ του Μάρκεθ και της ομάδας, όχι του εργοστασίου της Ducati. Αυτό σημαίνει ότι ο Ισπανός θα είναι ελεύθερος να επιλέξει από μια πλήρη γκάμα πιθανών εργοστασιακών προορισμών για το 2025, όταν λήγουν σχεδόν όλα τα υπάρχοντα συμβόλαια αναβατών.

«Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την νέα πρόκληση. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, γιατί θα είναι μια μεγάλη αλλαγή από όλες τις απόψεις. Μερικές φορές πρέπει να βγεις από την ζώνη άνεσης σου και να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Όσο για την μοτοσυκλέτα, ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω πολλά πράγματα στον τρόπο που οδηγώ και αυτό δεν θα είναι εύκολο. 

©Repsol Honda/ Μαρκ Μάρκεθ

Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι όλη η ομάδα της Gresini θα με βοηθήσει πολύ. Ανυπομονώ να τους συναντήσω και να ξεκινήσω να δουλεύω μαζί τους. Θέλω να ευχαριστήσω την Νάντια, τον Κάρλο και τον Μισέλ για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που μου έδειξαν», ανέφερε ο Μάρκεθ.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτης της ομάδας Gresini Racing, Νάντια Παντοβανί δήλωσε: «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την οικογένεια Gresini. Το γεγονός ότι ο Μαρκ Μάρκεθ επέλεξε να αγωνιστεί μαζί μας την ερχόμενη σεζόν είναι φανταστικό και είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που μπορώ να το επισημοποιήσω. 

Σε λιγότερο από μια σεζόν ήρθαμε πολύ κοντά στον αδερφό του και θα υποδεχτούμε τον Μαρκ  με τον ίδιο τρόπο, καθώς είμαστε σίγουροι ότι έχει όλες τις δυνατότητες να είναι ανταγωνιστικός από την αρχή με την GP23. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο για τον επαγγελματισμό του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του».