Επιβλητική νίκη του Μπανάια στο Σπριντ του Μουτζέλο, πτώση για τον Μάρτιν

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Επιβλητική νίκη του Μπανάια στο Σπριντ του Μουτζέλο, πτώση για τον Μάρτιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:45 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 01.06.2024

Ο Πέκο Μπανάια της Ducati Lenovo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Σπριντ του GP της Ιταλίας.

Με εντυπωσιακό τρόπο που αλλάζει τα δεδομένα εξελίχθηκε ο Αγώνας Σπριντ του GP της Ιταλίας, του έβδομου αγωνιστικού τριημέρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο Σπριντ του Μουτζέλο ήταν ο Πέκο Μπανάια, της εργοστασιακής Ducati, ο οποίος με έξυπνη οδήγηση κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πέδρο Ακόστα της GasGas. Θυμίζουμε πως ο νεαρός Ισπανός από το 2025 θα αγωνίζεται στην εργοστασιακή ομάδα της KTM, δίπλα στον Μπραντ Μπίντερ.

Μεγάλος άτυχος ο Χόρχε Μάρτιν, ο οποίος είχε πτώση στον 8ο γύρο του Σπριντ, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμους βαθμούς στη βαθμολογία αναβατών.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Πέκο Μπανάια ξεκίνησε πολύ καλά και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση. Πίσω του ο ομόσταβλός του στην Ducati Lenovo, Ενέα Μπαστιανίνι ανέβηκε στη 2η θέση, ενώ ο Χόρχε Μάρτιν έπεσε στην 3η. Καλή εκκίνηση έκανε ο Μπραντ Μπίντερ, ο οποίος πετάχτηκε στην 4η θέση.

Ο Μάρτιν έβγαλε αντίδραση και χωρίς να χάσει χρόνο πέρασε τον Μπαστιανίνι για τη 2η θέση, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε τη κίνηση και προσπέρασε τον Μπίντερ για την 4η θέση.

Πίσω υπήρξε πτώση για τους Μιγκελ Ολιβέιρα και Φάμπιο Κουαρταραρό στη στροφή 10, με τους δύο αναβάτες να έχουν επαφή μεταξύ τους. Επίσης πτώση είχε και ο Μπαστιανίνι, μετά από επαφή με τον Μάρτιν στη στροφή 1.

Στο μεταξύ, ο Μπανάια άνοιξε τη διαφορά του από τους Μάρτιν και Μ. Μάρκεθ, οι οποίοι έδιναν μάχη για τη 2η θέση. Πίσω ο Μπίντερ έχασε θέσεις από τους Ακόστα, Μορμπιντέλι και Βινιάλες.

Στον 6ο γύρο ο Μαρκ Μάρκεθ κατάφερε να περάσει τον Μάρτιν για τη 2η θέση, την ώρα που οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως δεν θα τιμωρήσουν τον τελευταίο για το συμβάν με τον Μπαστιανίνι.

Ωστόσο ο Ισπανός της Pramac Ducati στον 8ο γύρο του Σπριντ είχε πτώση στη στροφή 1. Έτσι, ο Ακόστα ανέβηκε στην 3η θέση, μπροστά από τον Μορμπιντέλι.

Ο Μπανάια είχε διαφορά οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος πίεζε για τη νίκη. Ωστόσο ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον ρυθμό του Ιταλού.

Ο Μπανάια στον τελευταίο γύρο ήταν 1 δευτερόλεπτο μπροστά από τον Μάρκεθ. Έτσι ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati πανηγύρισε τη πρώτη του νίκησε Αγώνα Σπριντ για το 2024 στο MotoGP.  

Στη 2η θέση παρέμεινε ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati, ο οποίος μαζί με τον Μπανάια μείωσαν τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία, Χόρχε Μάρτιν. Το τρλιτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εντυπωσιακός ρούκι, Πέδρο Ακόστα με τη GasGas.

Ακολούθησαν οι Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Μπραντ Μπίντερ (KTM), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46 Ducati), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia).

Το γκραν πρι της Κυριακής θα αρχίσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: