Honda και Repsol τραβάνε χωριστούς δρόμους

Λούκα Μαρίνι

i

©Honda

Honda και Repsol τραβάνε χωριστούς δρόμους

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:25 - 01.06.2024

Η Repsol αναμένεται να διακόψει τη συνεργασία της με τη Honda στο MotoGP μετά το 2024.

Η Repsol δεν θα είναι πλέον χορηγός της Honda από το επόμενο έτος, σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com. Αυτό φέρνει τέλος σε μια από τις πιο διάσημες συνεργασίες του MotoGP μεταξύ ενός χορηγού και ενός κατασκευαστή.

Ωστόσο, η ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία θέλει να συνεχίσει να συμμετέχει στο MotoGP, προωθώντας τα μη ορυκτά καύσιμα. Η Repsol θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ένα από τα βιώσιμα καύσιμα που θα αποτελέσουν μέρος του μέλλοντος του MotoGP. Η εταιρεία είχε ήδη μειώσει τη δέσμευσή της στη Honda φέτος, μετά την αποχώρηση του Μαρκ Μάρκεθ, λόγω της πτώσης της δημοσιότητας.

Η μοτοσυκλέτα της φετινής σεζόν, που οδηγείται από τους Λούκα Μαρίνι και Ζοάν Μιρ, φέρει κυρίως το λογότυπο της Honda, ενώ της Repsol είναι σε δεύτερο πλάνο. 

Η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo ανέφερε πέρυσι ότι η Repsol σκόπευε πάντα να ολοκληρώσει τη σχέση της με τη Honda την τελευταία ημέρα του υπάρχοντος συμβολαίου της, στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Η Honda έχει κερδίσει 15 τίτλους και 183 νίκες σε γκραν πρι με τη Repsol ως πιστό χορηγό της. Αλλά ο Ιάπωνας κατασκευαστής - ακόμη και μετά τα πέτρινα χρόνια που ανάγκασαν τον Μαρκ Μάρκεθ να αποχωρήσει - εξακολουθεί να αγωνίζεται.

Ο Λούκα Μαρίνι, ο αντικαταστάτης του, έχει μηδέν βαθμούς μετά από έξι γύρους του τρέχοντος έτους, ενώ ο Ζοάν Μιρ έχει 13 πόντους.