Επίσημο: Η Gresini Ducati επέκτεινε το συμβόλαιό της με τον Άλεξ Μάρκεθ

Άλεξ Μάρκεθ

i

©Ducati

Επίσημο: Η Gresini Ducati επέκτεινε το συμβόλαιό της με τον Άλεξ Μάρκεθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:00 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 01.07.2024

Η Gresini Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου της με τον Άλεξ Μάρκεθ για τα επόμενα δύο χρόνια στο MotoGP.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Άλεξ Μάρκεθ επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι θα παραμείνει στην Gresini Ducati για τις σεζόν 2025 και 2026 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP.

Ο Ισπανός εντάχθηκε στη δορυφορική ομάδα της Ducati στην αρχή της περασμένης σεζόν, μετά από τρία χρόνια στη Honda, αναβιώνοντας την καριέρα του με δύο βάθρα και μια νίκη σε Σπριντ.

Το καλύτερο αποτέλεσμα του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή του Moto3 και του Moto2 φέτος, σε μία GP23, είναι η τέταρτη θέση και ο Άλεξ Μάρκεθ είναι αυτή τη στιγμή ένατος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Η παραμονή με την Gresini ήταν ο κύριος στόχος μου», είπε ο Ισπανός.

Και συνέχισε: «Από τότε που ήρθα σε αυτήν την ομάδα, στόχος μου ήταν να πλησιάζω συνεχώς τους καλύτερους και είναι κάτι που δεν έχω καταφέρει ακόμα. Το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, αλλά η ομάδα είναι δυνατή και ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε. Λοιπόν, θέλω απλώς να ευχαριστήσω τη Νάντια για την εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα της το ανταποδώσουμε με λίγη εορταστική πίτσα με ανανά!». πρόσθεσε.

Η ιδιοκτήτρια της ομάδας Νάντια Παντοβάνι είπε: «Ο Άλεξ είναι ο μαθητής μας. Από τότε που εντάχθηκε πριν από δύο χρόνια, η συνέργεια μεταξύ αυτού και της ομάδας ήταν απίστευτη και ενισχύθηκε με κάθε αγώνα. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές του, το έχει ήδη δείξει και χρειάζεται απλώς συνέπεια. Η ανανέωση μαζί του ήταν μια προφανής κίνηση για εμάς γιατί γνωρίζουμε την αξία του τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Τα αποτελέσματα θα έρθουν και φέτος, είμαι απολύτως σίγουρη για αυτό».

Με τον αδερφό του Μαρκ Μάρκεθ να ανεβαίνει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το επόμενο έτος, ο Άλεξ θα έχει έναν νέο ομόσταβλο για το 2025. Οι προδιαγραφές μηχανημάτων της Gresini δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, με τα εργοστασιακά GP25 που προορίζονται για την Pramac να γίνονται διαθέσιμα μετά τη μετάβαση της ομάδας στη Yamaha.