Η KTM διευκρινίζει γιατί δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να αντικαταστήσει τον Μπίντερ

Μπραντ Μπίντερ

i

©Red Bull

Η KTM διευκρινίζει γιατί δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να αντικαταστήσει τον Μπίντερ

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 25.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 25.06.2024

Η KTM υποστηρίζει τον Μπραντ Μπίντερ, παρά το κακό του ξεκίνημα στη φετινή σεζόν του MotoGP.

Ο Μπραντ Μπίντερ έχει διατηρήσει την πίστη της KTM παρά τη δύσκολη σεζόν του. Οι αγώνες του δεν ήταν καλοί και πολλοί «ψίθυροι» υπήρχαν στα paddock για τη θέση του, όμως η KTM κινήθηκε για να κλείσει γρήγορα κάθε ιδέα ότι θα αντικατασταθεί.

Αντίθετα, ο ομόλογός του Τζακ Μίλερ έχασε τη θέση του, καθώς ο Πέδρο Ακόστα θα τον αντικαταστήσει στη σειρά αναβατών του MotoGP για το 2025 ως εργοστασιακός αναβάτης της KTM. «Ο Ακόστα είναι αναμφίβολα ένα τεράστιο ταλέντο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε τον Μπραντ», δήλωσε στο GPone, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Pierer Mobility Group, Hubert Trunkenpolz.

Και συνέχισε: «Ο Μπραντ ήταν πραγματικά άτυχος φέτος. τόσα μικρά πράγματα έχουν πάει στραβά μαζί του. Αλλά δεν εγκαταλείπουμε έναν αναβάτη σε μια κατάσταση όπως αυτή. Γνωρίζουμε ότι ο Μπίντερ είναι εξαιρετικά γρήγορος και μπορεί να κερδίσει αγώνες MotoGP.

Το έχει δείξει ξανά και ξανά μαζί μας - και στις τρεις κατηγορίες GP. Αυτή τη στιγμή, μερικά πράγματα δεν ταιριάζουν τεχνικά με τον Μπραντ, οπότε πρέπει να τον βοηθήσουμε λίγο με τη μοτοσυκλέτα. Έχουμε πάει σε μια κατεύθυνση με τη μοτοσυκλέτα του που τον βοήθησε από την πλευρά της πρόσφυσης, αλλά δεν του δίνει πλέον την αίσθηση στο όριο που χρειάζεται για κορυφαία αποτελέσματα».

Ο Μπίντερ ήταν διεκδικητής του τίτλου για μεγάλο μέρος της περασμένης σεζόν, ο αναβάτης με τις καλύτερες επιδόσεις που δεν ήταν της Ducati.

Τελικά τερμάτισε τέταρτος το 2023, αλλά δεν έχει διατηρήσει αυτή τη φόρμα, ούτε βελτιώθηκε σε αυτήν, φέτος. Αφού τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη σεζόν στο Κατάρ, ο Μπίντερ σπάνια ασκούσε πίεση στους πρωτοπόρους.

Ο εντυπωσιακός ρούκι, Ακόστα ήταν, αντ' αυτού, ο αναβάτης KTM με τις καλύτερες επιδόσεις. Ο Μπίντερ δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει την RC16 στους πρόσφατους γύρους και έπεσε από το προβάδισμα στο Σπριντ της Καταλονίας.