Η Pramac είναι έτοιμη να γίνει δορυφορική ομάδα της Yamaha

Χόρχε Μάρτιν και Φράνκο Μορμπιντέλι

i

©Ducati

Η Pramac είναι έτοιμη να γίνει δορυφορική ομάδα της Yamaha

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:50 - 27.06.2024 / Ανανεώθηκε: 02:10 - 28.06.2024

Η Pramac βρίσκεται μία «ανάσα» από το να εγκαταλείψει την Ducati και να πάει στη Yamaha.

Μετά από μήνες εικασιών, η Pramac φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να φύγει από την Ducati και να γίνει η νέα δορυφορική ομάδα της Yamaha για το 2025.

Αυτό σύμφωνα με το SkySports.it, το οποίο προσθέτει: «Το μόνο που λείπει είναι η επίσημη ανακοίνωση», η οποία λέει ότι αναμένεται κατά τη διάρκεια του ολλανδικού γκραν πρι αυτού του Σαββατοκύριακου στην πίστα του Άσεν.

Οι τελευταίες φήμες ακολουθούν την υπογραφή του σημερινού ηγέτη του τίτλου Χόρχε Μάρτιν για την Aprilia, αφού ο Μαρκ Μάρκεθ απέρριψε δημόσια την Pramac ως επιλογή και στη συνέχεια επιλέχθηκε πριν από τον Μάρτιν για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Η Yamaha δεν είχε δορυφορική ομάδα στο MotoGP από τότε που η RNF (τώρα Trackhouse) μεταπήδησε στην Aprilia το 2022. Εάν επιβεβαιωθεί, η συντριβή μιας συμφωνίας Pramac-Yamaha θα σήμαινε επίσης ότι ένα ζευγάρι εργοστασιακών προδιαγραφών 2025 Desmosedicis θα αναδιανεμηθεί στην VR46 ή/και στην Gresini την επόμενη σεζόν.

Ο αστέρας της Moto2, Φερμίν Αλντεγκέρ, που υπέγραψε στη Ducati αλλά χωρίς ομάδα, θα πρέπει επίσης να φιλοξενηθεί είτε στην Gresini είτε στην VR46..

Η Pramac θα χρειαζόταν πιθανώς δύο νέους αναβάτες με τον σημερινό ομόσταβλο του Μάρτιν, Φράνκο Μορμπιντέλι, να είναι απίθανο να θέλει να επιστρέψει στη Yamaha, το εργοστάσιο που άφησε στο τέλος της περασμένης σεζόν.