Κυρίαρχος Μπανάια στις χρονομετρημένες δοκιμές του Μουτζέλο

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Κυρίαρχος Μπανάια στις χρονομετρημένες δοκιμές του Μουτζέλο

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:44 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 31.05.2024

Ο Πέκο Μπανάια ήταν ο ταχύτερος αναβάτης του MotoGP το απόγευμα της Παρασκευής στην πίστα του Μουτζέλο.

Η δράση συνεχίστηκε στο GP της Ιταλίας, τον έβδομο φετινό αγώνα του MotoGP, με τη χρονομετρημένη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, που είχε διάρκεια 60 λεπτών. Η διαδικασία ήταν μεγάλης σημασίας καθώς ορίστηκαν οι οδηγοί που θα πάρουν μέρος στο Q1 και στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Ταχύτερος αναβάτης σε αυτήν την περίοδο ήταν ο Πέκο Μπανάια με την Ducati Lenovo, ο οποίος σημείωσε το 1:44,938 και «άγγιξε» το απόλυτο ρεκόρ πίστας.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Άλεξ Ρινς με τη Yamaha. Ο Ισπανός αναβάτης ήταν για μόλις 0,273 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Πέδρο Ακόστα της GasGas κατετάγη στη 3η θέση της τελικής κατάταξης, με τον Ισπανό μάλιστα να έχει και πτώση όπως και στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα της Trackhouse Racing με έναν εντυπωσιακό χρόνο κατέλαβε την 4η θέση, μπροστά από τον Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati.

Στην 6η θέση βρέθηκε ο Ενέα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati ακολούθησε στην 7η θέση, του οποίου η διαφορά με τον Μπανάια ήταν στα 0,467 δλ.

Στην 8η θέση βρέθηκε ο Άλεξ Μάρκεθ με τη δεύτερη μοτοσικλέτα της Gresini Ducati, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι αναβάτες της ApriliaΜάβερικ Βινιάλες και Αλέις Εσπαργκαρό.

Εκτός δεκάδας ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, καθώς κατέλαβε την 11η θέση. Έτσι ο Γάλλος θα δώσει μάχη στο Q1 με τους αναβάτες της KTM, Τζακ Μίλερ και Μπραντ Μπίντερ για μία θέση στο Q2.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 1/6, στις 11:10 με την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Tags: