Νέο ρεκόρ προσέλευσης κοινού σε αγώνα του MotoGP

Γκραν πρι Λε Μαν 2024

i

©Red Bull

Νέο ρεκόρ προσέλευσης κοινού σε αγώνα του MotoGP

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 29.05.2024

Ξανά στην Γαλλία, σημειώθηκε ρεκόρ περισσότερων θεατών αγώνα MotoGP στην ιστορία.

Το γκραν πρι της Γαλλίας έδωσε μια απίστευτη παράσταση μέχρι τον τελευταίο γύρο και ένα πλήθος που έσπασε τα ρεκόρ ήταν εκεί για να το δει.

297.471 οπαδοί έδωσαν το «παρών» στην ιστορική πίστα του Λε Μαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθιστώντας το γκραν πρι με την υψηλότερη προσέλευση στην ιστορία του αθλήματος.

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στο γαλλικό GP του 2023, όταν 278.805 οπαδοί βρέθηκαν στην πίστα για να γιορτάσουν το 1000ό γκραν πρι.

Το Λε Μαν θέτει τώρα ένα νέο σημείο αναφοράς, καθώς το MotoGP συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακά επίπεδα ανάπτυξης, που συνδυάζονται μόνο με την απίστευτη δράση στην πίστα.

Μεταξύ άλλων ο CEO του MotoGP, Καρμέλο Εζπελέτα δήλωσε: «Η ατμόσφαιρα στο Λε Μαν είναι θρυλική και υπάρχει λόγος για αυτό. Η απίστευτη βοή, με τις φωνές και τις ζητωκραυγές του κοινού είναι μια από τις πιο αγνές εκφράσεις πάθους για κάθε άθλημα στον κόσμο, και είναι προνόμιό μας να το ακούμε.

Μετά το προηγούμενο ρεκόρ της περυσινή σεζόν, το γαλλικό GP του 2024 ξεπέρασε τις προσδοκίες. Οι σχεδόν 300.000 θεατές το αγωνιστικό τριήμερο είναι ένας φοβερός αριθμός και αντικατοπτρίζει την εξαιρετική δουλειά που κάνει κάθε χρόνο ο οργανισμός PHA Claude Michy (σσ. Ο Κλοντ Μισί είναι ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Clermont Foot Auvergne 63, ένας άνθρωπος παθιασμένος με τα σπορ, καθώς έχει αναμειχθεί κατά καιρούς στη διοργάνωση του Rally Dakar, του Andros Trophy, του γαλλικού γύρου MXGP, της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας του Παρισιού, κ.α.).

To event έχει ακριβώς αυτό που θέλουμε κάθε φορά που αγωνιζόμαστε: θεαματικά αγωνιστικά δρώμενα μαζί με ένα πλήρες πρόγραμμα συνοδευτικών δραστηριοτήτων ώστε να κάνουν συναρπαστικό κάθε λεπτό του σαββατοκύριακου. Ευχαριστούμε τον Claude και την ομάδα του για την αφοσίωσή τους στο MotoGP».

Tags: