Νταλ’Ίνια: «Η επιλογή μας ήταν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Μαρκ Μάρκεθ»

Λουίτζι Νταλ’Ίνια

i

©Ducati

Νταλ’Ίνια: «Η επιλογή μας ήταν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Μαρκ Μάρκεθ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 05.06.2024

Ο Λουίτζι Νταλ’Ίνια εξήγησε την επιλογή του Μαρκ Μάρκεθ για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Μαρκ Μάρκεθ θα είναι με κάθε επισημότητα αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati από το 2025, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Λίγα 24ωρα μετά από το τέλος του γκραν πρι του Μουτζέλο, η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την ιστορική συμφωνία με τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Λουίτζι Νταλ’Ίνια εξήγησε την επιλογή του Ισπανού αναβάτη, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει τους υποχωρούντες Ενέα Μπαστιανίνι και Χόρχε Μάρτιν.

«Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τον Ενέα Μπαστιανίνι και τον Χόρχε Μάρτιν για ολόκληρη την συνεργασία μας τα τελευταία δύο χρόνια και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Σε αυτή τη σεζόν, έχουν φτάσει σε ένα απίστευτο επίπεδο και είμαστε σίγουροι ότι θα μάχονται σκληρά για τον τίτλο μέχρι την ολοκλήρωσή της. Η απόφαση του "συντρόχου" του Μπανάια για την Ducati Lenovo Team δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε να επιλέξουμε από μία λίστα με πολύ γρήγορους αναβάτες.

Στο τέλος, καταλήξαμε σε ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο που ονομάζεται Μαρκ Μάρκεθ. Μέσα σε λίγους μόνο αγώνες έχει καταφέρει να προσαρμοστεί εξαιρετικά στην Desmosedici GP μας και η έμφυτη φιλοδοξία του, τον ωθεί να εξελίσσεται συνεχώς.

To Box μας θα αποτελείται από δύο αναβάτες που αθροιστικά έχουν κατακτήσει 11 παγκόσμια πρωταθλήματα και το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να βασιστούμε και στην εμπειρία και την ωριμότητά τους ώστε να εξελιχθούμε σαν ομάδα στο σύνολο».