Ο Ακόστα μεταβαίνει από την GasGas στην KTM για το 2025

Πέδρο Ακόστα

i

©KTM

Ο Ακόστα μεταβαίνει από την GasGas στην KTM για το 2025

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 01.06.2024

Ο Πέδρο Ακόστα θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της KTM από το 2025.

Ο Πέδρο Ακόστα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα του 2024 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP. Ο νεαρός αναβάτης από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη μοτοσικλέτα της GasGas έδειξε για το τι είναι ικανός να πετύχει στη κατηγορία.

Έτσι η KTM στο περιθώριο του GP της Ιταλίας ανακοίνωσε πως ο Ακόστα θα πάρει προαγωγή από την GasGas και θα αγωνιστεί από το 2025 στην εργοστασιακή της ομάδα. Δίπλα του στην αυστριακή ομάδα θα είναι ο Μπραντ Μπίντερ, ο οποίος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την KTM.

«Ήταν όνειρό μου να γίνω αναβάτης της KTM από το 2020 όταν υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο για να οδηγήσω στη Moto3. Μου έσωσαν την καριέρα. Θυμάμαι πίσω στο 2019 σε μία διοργάνωση για Rookie αναβάτες όταν η Red Bull KTM μου έδωσε μια ευκαιρία. Είναι μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις. Το βήμα στο MotoGP δεν ήταν εύκολο αλλά συνεχίζουμε να πιέζουμε.

Είναι πολύ ωραίο να βλέπω την όλη μας ιστορία μέχρι σήμερα και πώς έχουμε μεγαλώσει μαζί τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ ωραίο που συνεχίζουμε μαζί και τα επόμενα χρόνια. Το να φοράω πάλι πορτοκαλί φόρμες είναι σαν να επιστρέφω σπίτι μου. Ο τρόπος με τον οποίο η KTM έχει βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια με έκανε να θέλω να μείνω στην ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο Ακόστα.