Ο Ακόστα παραδέχεται ότι η κατάρριψη του ρεκόρ του Μαρκ Μάρκεθ «δεν θα είναι εύκολο»

Μαρκ Μάρκεθ και Πέδρο Ακόστα

i

©Red Bull

Ο Ακόστα παραδέχεται ότι η κατάρριψη του ρεκόρ του Μαρκ Μάρκεθ «δεν θα είναι εύκολο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:00 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 04.07.2024

Ο Πέδρο Ακόστα θεωρεί ότι η κατάρριψη του ρεκόρ για να γίνει ο νεότερος νικητής αγώνων MotoGP «δεν θα είναι εύκολο».

Ο Πέδρο Ακόστα έχει μία τελευταία ευκαιρία για να γίνει ο νεότερος νικητής αγώνα του MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σάχσενρινγκ.

Ωστόσο, θα συναντήσει ένα μεγάλο εμπόδιο στον δρόμο του. Αυτό είναι η Ducati, η οποία ήταν τρομακτικά γρήγορη στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Η Ducati κέρδισε πέντε από τους τελευταίους έξι αγώνες συμπεριλαμβανομένων των Σπριντ - ο Πέκο Μπανάια κέρδισε και τους πέντε - ενώ απέκλεισε το βάθρο από τους άλλους κατασκευαστές στα τελευταία πέντε γκραν πρι.

«Ας δούμε πώς θα πάει», είπε ο Ακόστα μιλώντας στο MotoGP.com και συνέχισε: «Είναι αλήθεια ότι θα προσπαθήσουμε να βρούμε την προσέγγισή μας για το Σαββατοκύριακο. Δεν θα είναι εύκολο να τους νικήσουμε, αλλά ας δούμε πώς θα πάει το Σαββατοκύριακο και πού μπορούμε να φτάσουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να κάνουμε καλή δουλειά και να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί», συμπλήρωσε.

Η αγωνιστική φόρμα της KTM στους πρόσφατους γύρους δεν ήταν η αναμενόμενη, αν και ο Ακόστα κατάφερε ακόμα να εντυπωσιάσει παρά την πτώση του από το Ολλανδικό GP στον τελευταίο γύρο. Οι γρήγορες στροφές ήταν μια ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο, η αίσθηση του Ισπανού ρούκι πιστεύει ότι το Σάχσενρινγκ μπορεί να ταιριάζει στην RC16.

Ερωτηθείς αν είναι σίγουρος για τις πιθανότητές τους, ο Ακόστα πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ναι. Στις γρήγορες πίστες δυσκολευόμαστε λίγο περισσότερο, αλλά σε στροφές όπως εδώ στο Σάχσενρινγκ η μοτοσυκλέτα μας λειτουργεί λίγο καλύτερα».

Ο Μαρκ Μάρκεθ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο MotoGP μόλις στον δεύτερο αγώνα του, στο Όστιν το 2013, σε ηλικία 20 ετών και 63 ημερών. Ο Ακόστα θα είναι άνω των 20 ετών και 63 ημερών μέχρι να αγωνιστεί στο GP του Σίλβερστοουν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.